Ai încuiat cheile în mașină? Iată ce trebuie să faci.

Nu știu câți dintre voi ați pățit să încuiați în mașină cheile. Eu în Dacie le-am uitat de vreo 3-4 ori. Și de fiecare dată când am închis ușa (după ce-i puneam siguranța, desigur), observam că nu am cheile la mine. Ele stăteau bine-merci atârnate în contact. Ce să faci în cazul ăsta?

– Spargi geamul.
– Iei cheile de rezervă.
– Deschizi mașina în orice alt fel.

Spartul geamului poate fi cea mai la îndemână metodă. Nu e însă deloc cea mai bună. Cât costă alt geam, cât costă mâna de lucru, curățatul cioburilor etc. Plus că dacă nu-s 40 de grade afară, ce faci cu vântul care-ți intră în ureche când conduci?
Au mai încercat unii să spargă geamul și iată ce-a ieșit:

Cheile de rezervă. Este cea mai bună și elegantă soluție. Dar dacă nu ai cheile de rezervă la tine? Dacă ești la piață, de exemplu? Cu 3 sacoșe pline (știți voi, când se dau bonurile de masă) și departe de casă? Să zicem că plecați cu tramvaiul până acasă. Dar parcă nu-ți vine să-ți lași mașina cu cheile în contact (sau pe bord, la vedere), chiar și încuiată. Sau ești plecat în alt oraș. Revii la gândul de mai sus, de-a sparge cumva geamul. Muncă, bani cheltuiți, că ești uituc. Sigur există alte metode!

Deschizi mașina într-un fel. Pe vremea Daciilor, ușile se desuiau cu orice altă cheie de Dacie sau cu o șurubelniță. Puteai ruga orice cetățean să-ți împrumute cheile lui și rezolvai problema. Acum sunt chei cu cip și nu mai merge figura. Sunt filmulețe cu descuiatul ușii cu o sfoară cu nod, sau cu o minge de tenis. Aia cu mingea pare a fi o făcătură, iar faza cu sfoara nu merge decât la câteva mașini.

Așadar, cea mai elegentă metodă e de-a chema un specialist în deblocari usi Bucuresti. Un coleg de muncă și-a încuiat cheile în portbagaj. Iar portbagajul era modificat încât să nu se descuie decât din mașină. A chemat specialiștii, i-au pus două pene în ușă, au introdus un burduf care s-a umflat nițel, s-a introdus o tijă metalică în ușă și s-a descuiat mașina. Toată treaba a durat fix 3 minute. Plus încă 20 cât a așteptat să ajungă omul la el.

În încheiere, dacă vrei să scapi repede și ieftin de chinul de-a deschide mașina, chemi specialistul de la Robadel Servicii. Sau umbli cu cheia de rezervă la gât.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.