Ai vrea să poți opri timpul?

Dacă ar fi o super-putere pe care să o posed, ar fi aceea de-a opri timpul în loc. Nu o telecomandă ca în “Click“, ci doar freeze și play. Aș fi zeu. Serios, dacă aș avea posibilitatea asta, aș fi cel mai bogat meseriaș din lumea asta.
M-aș duce într-una din instituțiile statului care m-a supt de bani de-a lungul timpului și i-aș goli visteria. S-ar numi furt? Greu de zis. Treaba cu “avutul obștesc” sună a comunism sadea. Da, într-un stat democratic ai de plătit taxe. Numai că ai din ce să le plătești. Nu lucrezi pentru 300-400 de euro ca statul să-ți ia încă pe-atât. Ție sau nu, însă tot “impozit pe profit” se numește. Nu-i convine niciunui angajator ca să te angajeze în acte cu banii ăștia ca să plăteaască la stat dări enorme. De aceea se practică în multe locuri “salariul minim pe economie“.

Mă rog, asta e doar una dintre discuții. Deoarece totul se rezumă la bani. Ai nevoie de bani ca să trăiești. Că treaba cu intratul zilnic în hypermarketuri, mâncat și băut pe săturate, apoi la casă să plătești doar o pâine și un kil de lapte nu e pentru toată lumea.

Cunosc vreo două cazuri în care unii asta fac. Zilnic. Azi la un magazin, mâine la altul. A treia zi la altul. Ăștia cheltuie sub 100 lei lunar pe mâncare. Mă rog, am sărit de la o idee la alta, ca de obicei. Așadar, aș vrea să opresc timpul.

Aș termina munca în fix două ore. Sau, hai să zic 5. Să nu îmbătrânesc mai repede de 4 ori ca ceilalți pe care îi las pe freeze timp de 6 ore. Deoarece e și asta o treabă. Îmbătrânești în ritm normal, în timp ce ceilalți stagnează. Însă aș scăpa și de problema asta. Cât luau ăștia pentru zborurile cosmice? 20 de milioane de dolari? M-aș plimba nițel prin spațiu și ceilalți de pe Terra vor îmbătrâni mai repede ca mine.

Pe tema asta cu opritul timpului s-au făcut câteva filme. Unul dintre ele se numește “The girl, the gold watch and everything“. Și s-a făcut un serial care a rezistat doar două sezoane, numit “Fast Forward“. În caz că sunteți curioși de treaba asta. Filmul îl puteți urmări mai jos. E film vechi, 1980, deci nu vă așteptați la calitate FHD

Ce mai țin vag minte din film e că tipul de moștenise ceasul ăsta care oprea timpul s-a dus pe plajă și-a dat nițel un freeze la timp, cat să-i desfacă sutienul unei tipe care juca volei. Cam atât îmi aduc aminte, filmul l-am văzut acum vreo 30 de ani. Parcă mai văzusem asta cu opritul timpului în loc și prin ceva desene animate, însă nici să mă plătești nu știu să spun în care.

Și-mi povestise văru-meu că văzuse tot pe genul ăsta un film, în care un tip oprește timpul cu ajutorul unui ceas de ăsta minune, intră într-o bancă, umple două genți cu bani și când iese din bancă se împiedică iar ceasul cade și se sparge de caldarâm, stricându-se.

Așadar tipul rămâne singur în lume, restul rămânând într-o stare de stază permanentă. Nu știu cine a gândit finalul ăsta, însă omul e un geniu.

Sursă foto: Humansarefree.com

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.