Am ajuns atât de insensibili?

Nu știu dacă “insensibil” este cuvântul pe care ar trebui să-l folosesc. Idioți ar fi mai nimerit. Însă, nefiind bine să-i cataloghez pe alții ca idioți, voi folosi insensibili. Așadar, românii au ajuns în halul ăsta de insensibili?
Doi puștani de 15-16 ani, cocoțați pe role, se urcă în tramvai. Se duc în spate, în “colțul vesel” și dă-i vorbă să audă tot tramvaiul.
La un moment dat, după ce timp de jumătate de stație tramvaiul a mers cu 10 metri pe minut, vedem un accident de mașină. Un taxi a lovit pe cineva, mașina fiind destul de boțită. Era acolo o salvare, însă nimeni pe targă.
Comentariile celor doi… insensibili.
– A, tot degeaba dacă n-a murit!
– Degeaba c-a venit salvarea?
– Nu bă, că n-a murit ăla!
– Aha, așa e!

În halul ăsta am ajuns? Să îți pară rău că n-a murit cineva într-un accident auto? Orice scuză, orice “teribilism puștănesc” este de prisos. Este mult peste puterea de înțelegere a unui om normal. Ești un idiot și nimic mai mult. Și “ce-mi dorești tu mie, să ți se întâmple ție“.
emo-teenager

Problema nu vine de la puștani. Ei fac ceea ce văd în jur. Și cum la școală nu prea mai dau decât ca să fumeze în clasă sau să facă sex pe catedră, tot comportamentul deviant îl preiau de acasă. Da, vina este în totalitate a părinților!
Nu cu mull timp în urmă, fusesem în vizită la o doamnă care voia să-și vândă garsoniera. Și din vorbă în vorbă am ajuns să vorbim de pensionari. Duduia era foarte ofticată că fi-su de 12 ani, cu ghiozdan în spinare, cu echipament sportiv, când vine ostenit după 5 ore de studii, nu are loc pe scaun în tramvai.
– Închipuiți-vă, e tramvaiul plin de pensionari. Și unul nu lasă copiii obosiți să se așeze!
– Doamnă, sunt și ei bătrâni, nu pot sta cu toții în picioare.
– Atunci să stea acasă, de ce să se plimbe cu autobuzul?

Drept dovadă și acum are cucoana garsoniera nevândută… Și fi-su a făcut săracul varice. Că i-o fi greu să stea 4 stații de tramvai în picioare…

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.