AUTOSTRAZI SI SPITALE,NU AJUTOARE SOCIALE PENTRU PUTUROSI!

 

Aproape că nu exista buletin de știri în care să nu aud că asistații din nu știu ce comună din sudul Moldovei sau din Oltenia ,ori din alte zone ale tarii,au refuzat să se angajeze la o fabrică abia deschisă, pe motiv că ,,salariile nu sunt de mii de euro”, preferând să lenevească pe ajutoare sociale.Am(avem) mai mereu informații precum că, în anumite zone din tara multe persoane își iau ajutoarele sociale, chiar și pe cele alimentare, de la UE, cu vreun BMW sau Audi. Chiar și rromii de la Berevoiești care țineau în lanțuri, la propriu, zeci de sclavi, beneficiau de ajutor din banii statului!? În timp ce majoritatea comunelor din România sunt inca desprinse, parcă, din Evul Mediu, nefiind bani de drumuri sau de canalizare, mare parte din buget se duce pentru ajutorarea unor oameni certați cu munca și cu bunul simț.
Usor se poate afla din statistici că aproximativ jumătate din bugetul consolidat al statului, echivalentul a 16% din PIB, se duce către asistența socială. Da,asta-i situatia in Romania noastra! Mai mulți bani se duc pe asistență socială decât pe Sănătate, Educație și Apărare la un loc.Din cate stiu, noi,romanii, nu a fost niciodată un stat social în adevăratul sens al cuvântului, nici măcar pe vremea lui Ceaușescu. Dacă am avea un stat social, resursele statului s-ar concentra pe integrarea cetățenilor dezavantajați în câmpul muncii, pe oferirea resurselor necesare copiilor din comunitățile sărace de a-și asigura o pregătire cerută pe piața muncii sau pe crearea de locuri de muncă pentru persoanele cu handicap, așa cum se întâmplă în țările cu apă caldă. Adică, să îi transformăm pe majoritatea celor care sunt ajutați de stat în plătitori de taxe și impozite.Din nefericire,Romania a devnit acum un stat asistentional!!Mulți dintre locuitorii acestei țări europene nu au fost niciodată la vreun ghișeu al Fiscului, nu și-au plătit niciodată o asigurare medicală (în condițiile în care spitalele de stat sunt pline de astfel de, să le spunem, cetățeni) și, niciodată, nu vor contribui cu ceva la progresul acestei nații! Dimpotrivă! Mulți dintre ei, în special cei tineri, nu au muncit niciodată, în ciuda oportunităților oferite de o piață a muncii colosală, la nivelul UE.
Afland toate aceste cauze si marturii,nu poti sa nu te intrebi:de ce statul român alocă, totuși, 16% din PIB pentru asistență socială?Raepunsul mi l-am dat tot eu:pentru ca milioanele de români care își iau aceste stipendii de la stat sunt votanți disciplinați.De aceea multi primari închid ochii când vine vorba de a face analize la sânge ale ,,candidaților’’ pentru ajutoare sociale. Daca ar tăia din ajutoarele sociale,la următorul scrutin ar pierde scaunul de edil! Primarii sunt, pur și simplu, șantajați de acești puturoși.

Când milioane de români beneficiază de aceste alocații, mizerabile, dacă e să le luăm individual, dar colosale prin numărul extrem de mare de membri care beneficiază de acestea, este de înțeles cum categoriile privilegiate ale României au mână liberă să-și ofere pensii speciale și alte avantaje, fie că ne referim la fostii securiști, militari, parlamentari etc.Asa ca,in următorii ani, bugetul nu are cum să crească foarte mult, ținând cont de apatia cu care statul impozitează anumite categorii sociale și profesionale și de recuperarea banilor din averile făcute prin furtul banului public.În schimb, s-ar putea tăia din cheltuielile pe protecția socială.In ce ma priveste,recunosc, îi detest(pe buna dreptate) pe toți aceia care își beau ajutoarele sociale pe marginea șanțului sau, mai rău, beneficiază de stipendii de la stat locuind prin vreo vilă, având mașini de zeci de mii de euro și diferite afaceri ,,la negru’’.
Pai,fratilor,dacă vrem autostrăzi și spitale mai de Doamne-ajută, e necesar ca aceste cheltuieli cu protecția socială să scadă mult sub 16% din PIB! Nu de alta, dar românii care muncesc și plătesc cu conștiinciozitate impozitele, vor să circule pe autostrăzi moderne și să nu fie mâncați de viermi în spitale, sau să-l țină pe nea x la cârciuma din sat ,ori pe piranda într-un cătun de rromi(țigani)care sa nasca ,pe bandă rulantă, puradei crescuți, tot pe banii celor… proști ce-s plătesc cu consticiozitate taxele la stat.
(sursa:internet,RNL)

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
VORBE DE DUH!…

Deobicei se spune, si nu fara temei, ca după o glumă bună sau în mijlocul unei discuţii interesante, fiecare persoană...

Zi-le pisicilor “vaci” și se isterizează Facebookul

În zilele moderne, a ajuns sacrilegiu să zici ceva de rău pisicilor! Nu care cumva să jignești o pisicuță, sau...

Roşia Montană

Ştiţi cu toţii despre subiectul Roşia Montană. Că oamenii de acolo vor să muncească. Şi cum p-acolo nu se ştie...

Close