Bă, bun film! Băăăăă, bun film!!!

– Bună!
– Bă, bun film!
– Ți-a plăcut deci?
– Băăăăă, bun film!!!
– Mă bucur!

Cred c-am zis “bă, bun film“, ce n-am zis în ultimii 3 ani! Am vizionat 300: Ascensiunea unui imperiu (300: rise of an empire). Bă, bun film!!!

Acțiunea se petrece în același timp cu acținea primului 300, eroii de la Termopile. Însă ăsta a fost MULT peste primul. MULT!
Eroul principal este Temistocle (Sullivan Stapleton), un gagiu pe care, eu personal, nu cred să-l mai fi văzut în vreo peliculă până acum. Însă tipul a știut să joace al naibii de bine.
300: BATTLE OF ARTEMESIUM
De ce e filmul atât de bun?
Are acțiune, are sex, are bătăi, are lupte, efecte speciale excepționale (la IMAX se vede de parcă ar fi acolo) și ai impresia că ești chiar în toiul luptei. Te ferești de sabia vrăjmașului, nu care cumva să te decapiteze.
Însă tot filmul a fost așternul excelent în timp. Nici acțiune non stop să te plictisești de atâta război, mâini, picioare, capete tăiate și tone de sânge, dar nici nu ți-a lăsat timpi morți.

Temistocle vrea să unească toată Grecia împotriva unui dușman comun, Persia. Însă nimeni nu-i sare în ajutor. Fiecare mare oraș credea că Regele Leonida și ai săi 300 de războinici vor face prăpăd în armata lui Xerxes. Care, odată cu acest film, mi-a devenit și mai antipatic. Are ceva omul ăla care mă scoate din sărite. În plus și rolul, de cere numai săbii în tâmplă, și-l joacă de minune.

Temistocle înfrânge în câteva rânduri, cu daune minime câteva zeci de vase persane. Însă, aceia, câtă frunză, câtă iarbnă, reușesc să reducă armata lui Temistocle la abia o mână de oameni. Și erau vreo 5 vase grecești contra o sută și ceva persane. Totul pe o mare învolburată, pe alocuri roșie de sângele celor ce-au pierit în război.

Armata lui Xerxes era condusă de-o grecoaică, Artemisia (Eva Green). De ce era condusă de-o grecoaică? Deoarece tipa fusese răpită de niște greci, pe când avea 12 ani. I se omorâseră părinții în fața ei, mama îi fusese violată cu sălbăticie, apoi decapitată, iar ea fusese ținută timp de alți 10-12 ani prizonieră pe o navă, unde era violată zilnic.
Și după tot acest chin fizic și psihic, acesta căpătase o repulsie și-o ură inimaginabilă față de greci. Într-o zi a fost dezrobită de un mare soldat persan, care a tratat-o ca pe un om, instruind-o în lupta cu sabia.
Apoi, încet încet aceasta a devenit căpetenia armatelor marine persane, dând dovadă și de-o strategie militară nemaiîntâlnită.

Ajunge să facă sex sălbatic cu Temistocle, care o domină și reușește s-o sperie chiar în timpul partidei. Filmul rulează de azi în cinematografele din țară, mulțumită MediaPro distribution.
4vd1

Comments

comments

35 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.