Ce faci cu 3 masini?

Pe 9 martie 2017 mi-am luat prima mea masina. Zic a mea, cumparata cu banii pe care i-am castigat eu. Un Volkswagen Polo 6n1 din 1996. Mandru nevoie mare de masinuta mea. Motor de 1.6, dadeam in ea ca nbunul. Am si busit-o, nu zic nu, am fost si busit. Insa am invatat sa conduc (mai bine) pe ea.

Anul acesta, tot pe 9 martie, am vandut-o. In pierdere, dupa cati bani am dat pe ea si cat am bagat apoi. Dar ma bucur ca am avut-o. Si ma bucur ca am vandut-o. Ce faceam cu 3 masini? Am ramas cu “Furia Verde“, pe care o voi pune pe picioare si estetic anul acesta, precum si cu Loganul luat in decembrie.

Am dat Polo si deoarece ca nu aveam cum sa merg cu toate masina in acelasi timp, dar si pentru ca se zvonea ca va veni impozit la masini non-euro-euro 2 mare, de vreo 200 euro pe an. Qsa nu am de platit 400 euro, ci doar 200, pentru 1310. Plus 100 sau cat va fi, pentru Logan (Euro 4).

Ce regret la Polo… de fapt la Logan, este faptul ca nu este la fel de fasneata ca Polo. Cu Loganul nu te poti angaja intr-o depasire… Decat daca ai deja 100 la ora si ala pe care vrei sa-l depasesti sta pe loc sau merge cu maxim 50 la ora. Altfel… imbatranesti in paralel cu el. Polo tragea la 1500 de rotatii. Loganul la 3000. Una dintre primele chestii pe care va trebui sa le fac va fi o remapare. De la 75 la 82 CP, precum si o scadere in consum, basca faptul ca masina va trage pe la 2500 de ture. Cel putin asa au spus majoritatea care au facut remap.

Si deoarece tot voiam sa fac Polo bun si frumos, in cazul acesta (in care l-am dat), ma voi apuca incet-incet sa fac la batrana Dacie. Cateva puncte de rugina, toba sudata (caci e sparta), niste huse peste scaunele ponosite de vremuri si stat in soare, schimbat de sigurante si la drum cu ea. Inca ma gandesc daca sa-i schimb sau nu cutia de viteze (a treia nu o gasesc nici din a 5-a incercare, iar pentru marsarriere trebuie sa fi facut caiac-canoe sa poti trage de schimbator in spate).

Oricum, cu vreo 500 lei am inteles ca schimb si cutia si mai mesteresc ceva la motor, incat sa poata prinde 160 km/h fara probleme. Ce ar mai fi de reparat la ea ar fi indicatorul de viteza care sta pe zero.

Dar pana sa ma apuc cu adevarat de 1310, voi avea cateva de facut la Logan:
– schimbat placute de frana
– curatat filtru de polen (am aflat ca imi functioneaza AC-ul)
– dezlipit reclama fimei de unde am luat-o de pe portiere
– reparat usa spate (care este blocata)
– verificat de ce nu functioneaza geamurile spate
– cele 4-5 puncte de rugina pilite apoi revopsite
– schimbat parbrizul

Astea sunt chestiile uzuale. Care vor costa asa: 60 (placute frana) + 160 parbrizul.

Gen “aftermarket” vreau asa:
– remap
– body kit (pe luneta si cele 2 bare fata-spate)
– jenti de aliaj (desi cu 70 lei imi iau niste capace roti de zici ce-ai aia)

Aici va fi ceva mai mult, in jur de 400 lei. Pe care evident, nu trebuie sa-i dai in acelasi timp (sau deloc), dar ar fi bine sa fac aceasta investitie.

Voi ce vreti sa va faceti la masini anul acesta?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.