De ce nu-mi place Dacia Logan?

Multă lume m-a sfătuit să-mi iau Dacia Logan.
– Scapă bă, de Dacia 1310, că nu găsești piese, ruginește pe drum, te lasă frânele în trafic etc.
– Și ce să iau mă?
– Ia un Logan, ca tot omul. Piese ieftine, orice mecanic o repară, nu ca la 1310, unde nu se mai bagă nimeni.
– Nu-mi place!
– Ești fraier mă. Cum să nu-ți placă?

Hai să vedem de ce nu mă atrage Loganul. Nu-s priceput deloc la mașini, mecanică (deși, anul ăsta am învățat chetii de făcut/ schimbat la 1300-1400 de nici n-ai idee). Nu știu eu foarte bine ce e ăla ABS (ceva blocare la frâne, să nu patineze la o frână bruscă) sau altele. Însă, nu-mi place forma asta la Logan. E prea bondoc. Botul prea scurt, portbagajul prea mic. Da, e o îmbunătățire față de SuperNova, însă ca design, o bate 1310-le, după părerea mea.

Da, Loganul are servodirecție (faci febră când învârți de covrig pe 1310), închidere centralizată, casetofon, consum mic, aer condiționat (unele), senzor de parcare, airbaguri și multe altele. Culmea e că niciodată n-am condus unul, nici măcar câțiva metri. Niciun prieten n-a vrut să mă lase 2 metri în parcare cu ea.
– Păi ce facem, jupâne? nu ziceai tu că “e pesele eftine, boss“? N-am cum s-o bușesc în 2-3 metri!

Aș minți dacă aș spune că nu m-am gândit niciodată să-mi iau unul. În 1500 euro iau o căzătură, fost taxi, în care trebuie să bag bani. La 2000 de euro găsesc ceva mai OK. Însă, nu-mi place. Decât să dau peste 2000 de euro pe un logan, mai bine-mi iau un Audi A4 și-l înmatriculez în Bulgaria. Să mă arate alții cu degetul, râzând:
– Iete cocalaru’ cu numere de Bulgaria.

Prefer un Audi față de un Logan. Am piese mai scumpe, mână de lucru mai scumpă și consumul e gaură în buzunar. Dar știu că am tehnologie germană la îndemână, nu ceva făcut de-un român care nu știe dacă lucrează pentru români sau francezi.

Mă gândisem și la un BMW, însă am înțeles că-s taxele enorme pentru el, deoarece are tracțiunea pe spate și e periculos. Există și Audi quatro, la vreo 3000 de euro. Ăla merită banii. Desigur, avem și Dacia 4×4. Se numește ori Duster, ori Pick-UP (ultimele modele). Ori scump, ori un 1310 ceva mai acătării.

Și dacă ar fi să am vreodată un Logan, aș vrea să arate ceva în genul ăsta: mai alungit la capotă și portbagaj și ceva mai lăsat de plafon. Și, desigur, roți mai mari și mai late. Cred că prima chestie pe care o fac pasionați de tuning auto.
logan-nou

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.