Ce mama naibii căutăm în Afganistan?

soldatIeri, într-una din puținele zile când m-am uitat la TV am văzut o știre. Cum doi soldați români, alături de alți 3 străini au murit pe front în Afganistan.
Încep prin a deplânge moartea celor doi. Îmi pare rău că alți doi români au murit.

Apoi trec la miezul problemei. Ce căutăm noi românii în Afganistan? E România în război cu Afganistanul? Doamne ferește nu, nici măcar la sfert față de cât e America cu Siria. Și atunci? Ce caută soldații noștri în Afganistan?

Cică menținerea păcii, că face parte din NATO și alte bălării.

Am urlat că vrem aderarea în NATO. Că ne-am dat cu americanii, c-or să umble și la noi maidanezii cu gogoși în coadă și pere în gură. Și până acum ne-au murit nu știu câți soldați în țări musulmane, ducând un război al americanilor, pentru petrol.
Căci aia e toată faza și tot dedesubtul poveștii ășteia. America n-are petrol. De fapt are, însă cererea e mai mare decât oferta. Așa că mai face niște războaie. Cum e acum Siria. Cum se bese un arab americanul sare pe el că-i terorist. Pune stăpânire pe țară, lasă apoi jdemii de soldați NATO, din care 5 americani și ăia vai mama lor, că dacă ar muri nu le-ar duce nimeni lipsa, iar ei pleacă frumos cu mii de tone de petrol.
Și în știrea de ieri am mai aflat o chestie care nu e la locul ei. Celor doi soldați nu li s-au spus numele și rangul. Doar pozele le-au arătat.
Și din câte știu eu, până acum, tuturor răniților și “căzuților la datorie” pentru patria mumă NATO, li s-au specificat rangurile și numele.
Ăstora doi de ce nu? Cică informație secretă. Au făcut cumva cei doi parte din vreo trupă de mercenari?
Că numai ălora li se ascunde identitatea. Sau, ca-n filmele alea cu lupte, făcute evident la Hollywood, “au murit” și ei nițel pentru rude și țară, ca să-i vedem peste 10 ani în alte războaie purtate de americani? Poate cu Emiratele Arabe, de ce nu? că-s ăia plini de petrol.
soldier
Și nu-mi spuneți că și prințul dracu să-l ia care al Marii Britanii luptă pe front în Afganistan. Că ăla stă numai la bază cu o echipă de 20 și ceva de soldați instruiți să sară pe grenadă sau să se pună în fața gloanțelor dacă se abate vreunul către prințișor.

Și nu m-ar mira ca din garda ăluia să mai facă parte și câțiva români. Care se duc pe front, carne de tun, în războiul altor puteri, doar ca să-și poată întreține familia.

În țara asta chiar nu mai e nimic de făcut? Nimic de reparat, de construit? De trebuie să ne trimitem oamenii tocmai la mama naibii, într-un război care NU E AL NOSTRU?

Nu-mi spuneți că în caz de ceva nasol, vin trupele NATO să ne apere. În caz de ceva nasol, toate trupele NATO vor fi trimise în America, iar restul țărilor vor aștepta, cum am așteptat și noi în 1945 venirea americanilor…

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.