Ce trebuie să facă o firmă de hosting bună?

Firmele de hosting au apărut ca ciupercile după ploaie. Avem 1 giga RAM, ceva net, un HDD de 40 de giga? Hai să ne facem firmă de hosting. Vom rupe piața, în 3 ani vom fi cei mai buni.
Din păcate, cam asta e mentalitatea a peste 80% din firmele de hosting din România. Partea bună e că avem celelalte 20% de firme care-și fac treaba frumos, în mod profesionist. Una dintre aceste firme de gazduire web este Ghesi.ro.
Ce oferă ei față de concurenți? În primul rând, se laudă cu un uptime de 99,99% garantat. Așadar, în caz că ENEL își face de cap și aruncă-n beznă un cartier întreg, site-ul tău nu va suferi deloc. Deoarece generatoarele de la Ghesi intră în funcțiune instantaneu.
Pe lângă acest uptime, avem și garanția că datele noastre vor fi în siguranță. Mi s-a întâmplat să fiu hostat (găzduit) pe vremuri la o firmă fantomă. După ce-am stat vreo 3 zile cu două site-uri picate, apoi cei de la firmă n-au avut ultimul update la date. Mi-au instalat un backup de era actualizat cu două săptămâni în urmă. Adică cel puțin 20 de articole au dispărut fără urmă. Și dădeau din umeri, că e datoria mea să-mi fac zilnic update.
Și dacă vă gândiți că-n 2015 astfel de practici sunt demult uitate, vedeți unde vă găzduiți voi așa, la firme no name. Mai degrabă vă hostați site-ul pe PC-ul unui prieten care joacă LOL zilnic. Veți avea șanse mai mari ca datele să vă fie în siguranță, iar uptime-le să fie mare.

Costul. Costul ne interesează apoi. Avem date sigure, nu pică blogul, totul bine merci. ce te faci însă cu prețul? Asta deoarece pentru așa servicii bune, trebuie să scoți cu regularitate din buzunar o ditamai cărămidă de bani, este?

Nu. Nu neapărat. Depinde de firmă. De multe ori, cele mai cunoscute firme vor avea și cele mai mari prețuri.
– Ne lăudăm cu o gamă largă de clienți, ca BMW, AgerPress, Canon Romania etc.

Cu ce mă încălzește pe mine? Ce are-a face dacă site-ul meu este hostat lângă BMW sau lângă SC Țepuitorii din Timișoara? De aceea eu personal prefer să plătesc un preț cât mai mic pentru servicii. Nu-s de acord cu “plătești firma“, foarte la modă la fel de fel de haine sau încălțăminte “de firmă“. Call me cheap, but you’re dead wrong! La urma urmei, toate firmele mici au pornit de jos, dar au crescut prin servicii ireproșabile și profesionalism.

Altă treabă frumoasă la Ghesi am descoperit-o uitându-mă pe ofertele lor. 135 lei / an pentru spațiu de 14 GB pe SSD! 14 giga spațiu. Și mie în 3 ani abia m-a ocupat 5 giga pentru vreo 4 bloguri, cu poze și filme cât cuprinde. Deci în 14 giga ai loc să-ți pui vreo 20 de bloguri așa. La un preț care l-ar face gelos și pe Scrooge!
ghesi

Partea cea mai bună abia acum urmează. Știați de concurs? Trebuie doar să relatați care sunt așteptările voastre de la o firmă profesionistă de găzduire și puteți câștiga un domeniu la alegere (.com .net .org .info .eu) pe o perioadă de un an și o găzduire Standard, tot pe o perioadă de un an. Iar asta este valabil pentru cinci dintre cititorii mei, care-mi vor explica care sunt cerințele lor de la firma de hosting. Care-s cerințele clienților ca acea firmă să facă parte din topul de 20%, nu de amețiții din cei 80%.

Voi ce firmă de hosting folosiți?

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.