Cel mai tâmpit cadou primit este…

Un papion. Pentru mine, ăsta a fost printre cele mai tâmpite cadouri posibile. Asta când se știa că nu suport papioanele, sandalele și șorturile. Cele mai puțin bărbătești obiecte de îmbrăcăminte (după părerea mea), sunt aceste 3. Nici cu cravata nu mă omor, însă decât să port papion (cu toate că am scris cum de face nod la papion), mai bine aș purta o eșarfă ca prin anii 60, oricât de metrosexual/ homosexual aș arăta.
scarf

Alte cadouri tâmpite au fost nelipsitele suzete la majorat, bikini comestibili, sticle goale de șampanie și wiskey și multe altele. Memorabilă a fost însă bucata de bordură primită prin 2000 și ceva. Îmi invitasem cei 3 buni prieteni la terasă. Și-i văd venind cu mâna… pe fund.
Costin îmi oferă un măr, mare, frumos, Nini o bomboană, iar Radu un buchet de mărăcini, frumos împodobit.
– Ce e asta mă?
– La mulți ani!
– Faceți mișto?
– Nu mă BOLOVANE, facem nasol.

La faza cu bolovanul trebuia să mă aștept la ceva nasol, însă când m-au asigurat că e pe drum cadoul meu, m-am liniștit. am mâncat, am băut, iar nini și Radu s-au scuzat cât timp îmi vor aduce cadoul. Peste 5 minute îi văd cărând un ditamai cadou, frumos împodobit. Credeam că-i o cutie de arme sau o statuetă de bronz (mă și gândeam cât o fi costat statueta aia, știam că-s extrem de scumpe).

Îmi pun triumgători pachetul pe masă, zicând toți trei în cor, militărește, urlând, ca să-i audă și ceilalți oameni de la terasă.
– La mulți ani, coane!

Vară, după amiază, cald, terasa plină ochi. Toată lumea mă privea, gândindu-se că cine știe ce-oi fi primit acolo. Și-n văzul tuturor mă apuc să desfac pârdalnicul de cadou. Care fusese ambalat în așa măsură că imediat cum desfăceam funda, cutia să se desfacă și ea, lăsând să se vadă o ditamai bucata de bordură, mare, frumoasă, abia scoasă de pe linia de producție.

Începuse să-mi fileze o lampă, ochii îmi erau cât cepele privind bordura, Nini și Costin făceau poze, iar ceilalți din terasă se apucaseră să râdă ca la “Cascadorii Râsului“. al naibii cadou, nu știam pe unde să intru în pământ de rușine.
Voiam să-i injur, însă făceam mai mult rău. așa că am adoptat tehnica de mulțumire. I-am luat pe toți trei la pupat zgomotos, mulțumindu-le munl pentru un așa cadou frumos (mângâiam teatral bordura aia), încât acum toată terasa se uita cu ochii bulbucați la bucuria mea.

Și dacă tot am spus despre cadouri deloc frumoase, hai să vedem ce-ar conține câteva cadouri de Paste absolut fenomenale.
– șampanie. Musai șampanie.
– vin alb. Deoarece pentru mine, e cea mai mișto cale către o bețivăneală de zile mari. Doar o dată-n an e Paștele!
– ciocolată. Mi s-a povestit că băutura cu ciocolată te face pulbere. că dacă bagi ciocolată, trebuie să bei. Și bei alcool. apoi vrei dulce după alcool, deci mai iei niște ciocolată. După care ți se face iar sete. Și tot așa, un cerc vicios, din care te trezești după 3 zile.
– muzică. Un CD, DVD cu ceva muzică bună. O rockăială din gâtlej, ceva să te ungă pe suflet.
– un film bun. O comedie cu pot-smokers. How High de exemplu.

Bine, în cosuri Paste poți pune și chestii tradiționale. vin roșu, cozonac, ouă roșii, fel de fel.
Însă, unde-ar mai fi partea frumoasă? Vă spun eu. În petrecerea sărbătorilor alături cu cei dragi. Chit că-ți mai fac uneori cadouri d-astea aiurea, totul este pentru a glumi, nicdecum pentru a-și bate joc.
Și la sfârșit, dacă ai ratat astfel de momente, ai trăit degeaba!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.