Cea mai simpla metoda de personalizare a vestimentatiei
|Chiar si in urma cu foarte multi ani oamenii apelau la vopsirea tesaturilor, insa folosind coloranti naturali extrasi din plante, moluste sau insecte. De exemplu, din rechie se obtinea colorant galben, din drobusor, un colorant albastru iar din roba unul rosu.
Acum exista diferite metode de infrumusetare a materialelor textile, iar una dintre acestea care se pare ca este folosita de foarte multe persoane, este pe baza de vopsea. Exista diferite tehnici de pictura pentru infrumusetarea materialelor textile sau articolelor vestimentare. Unele dintre aceste tehnici de vopsire sunt destul de simple, altele sunt mai complicate, insa indiferent de caz este nevoie de atentie si materiale necesare, cum ar fi culori sub forma lichida sau vopsea spray pentru textile. Este important sa nu confundati vopseaua cu coloranti. Modul in care functioneaza cele doua este destul de diferit, la fel si modul in care sunt folosite.
Spre deosebire de coloranti, care trebuie alesi in functie de fibra materialului, vopselele pot fi folosite pe aproape orice tip de fibra.
Avantaje folosire vopsea textile (comparativ cu un colorant):
– Comoditate
– Vopseaua pentru textile nu are nevoie de fierbere pentru fixare. Modul de calcare este mult mai usor si rapid decat in cazul folosirii colorantului.
– Siguranta
Unele tesaturi cu textile sunt etichetate ca fiind non-toxice si sunt indicate pentru orice varsta, insa din pacate exista si situatii in care ceea ce scrie pe eticheta nu este realitate. Asadar, simplul fapt de a alege sa-ti personalizezi anumite articole vestimentare folosind vopsea de calitate, amplifica in mod considerabil masurile de siguranta.
Textura
Asa cum am spus si mai sus, exista vopsele realizate special pentru anumite tesaturi, cum ar fi vopseaua Jacquard Acid Dyes ce poate fi folosita pentru materialele textile de natura proteica, precum, casmir, lana, matase insa poate fi folosita si pe anumite tipuri de materiale sintetice. Efectele acesteia consta in culori intense, rezistente la spalari repetate si lumina.
In cazul in care aveti de vopsea pentru alte materiale, accesati site-ul picturaonline.ro si alegeti culorile cu care sa personalizati articolele vestimentare intr-un mod unic. Pe langa faptul ca veti putea comanda online culori individuale sau seturi de culori speciale pentru textile, aveti si preturi foarte avantajoase. De asemenea, aici gasiti orice materiale si accesorii pentru pictura, sevalete de masa si teren, creioane pentru desen tehnic si multe alte produse pentru diverse hobby-uri si mestesuguri.
Da, destul de interesant articolul…
Mulțumesc. Tocmai am dat comandă de niște tricouri personalizate, sunt curios de procedeul pe care-l vor folosi. Ori vor pune direct un cauciuc peste tricou, ori vor face metoda descrisă mai sus, care ține mult mai mult.
Parerea mea este ca cele cu imprimeu de cauciuc vor fi mai durabile…oricum ne spui si noua aici care dintre ele ti se par mai ok…
Cele cu imprimeu de cauciuc țin cam un an jumătate, apoi încep să piardă bucăți din imprimeu (care deja s-a decolorat mult față de cum era nou). Am câteva tricouri așa și știu ce zic 🙂
Chestiile astea legate de artizanat ma baga complet in ceata. Efectiv cred ca singurul lucru pe care stiu eu sa-l fac artizanal e o barcuta de hartie…nici macar avion ca lumea nu stiu sa fac. De pictat sau desenat ceva nici macar nu am incercat vreodata in afara de niste floricele si triunghiuri mazgalite in sedinte. A incercat bunica sa ma invete sa crosetez si mama macar sa cos un nasture…degeaba, pur si simplu nu s-a prins. Efectiv nu am dexteritate, de imaginatie creativa nu mai vorbesc, nu am simtul proportiilor decat daca e sa le admir, nu sa le produc eu personal. Cred ca tine si de ca nu am fost fortat sa exersez…ca daca statea cineva asa cu biciul pe langa mine e posibil sa fi invatat ceva..dar cred ca erau prea ocupati sa ma educe sa scriu macar cu litere simple latine, ce sa ma mai educe si cu pictatul…daca eram chinez sau japonez care scrie cu ideograme altfel statea treaba…cred ca si de aia maj tricourilor nastre sunt made in China.
Cum mă, nu știi să coși un nasture?
De croșetat nu știu, dar de cusut, bat orice bărbat din cartier. Vorbesc cusut de mână. La mașină nu știu, cu toate că s-a ținut o prietenă să mă învețe, tot degeaba, că nu-mi iese deloc.