Cea mai simpla metoda de personalizare a vestimentatiei

APA1088Chiar si in urma cu foarte multi ani oamenii apelau la vopsirea tesaturilor, insa folosind coloranti naturali extrasi din plante, moluste sau insecte. De exemplu, din rechie se obtinea colorant galben, din drobusor, un colorant albastru iar din roba unul rosu.
Acum exista diferite metode de infrumusetare a materialelor textile, iar una dintre acestea care se pare ca este folosita de foarte multe persoane, este pe baza de vopsea. Exista diferite tehnici de pictura pentru infrumusetarea materialelor textile sau articolelor vestimentare. Unele dintre aceste tehnici de vopsire sunt destul de simple, altele sunt mai complicate, insa indiferent de caz este nevoie de atentie si materiale necesare, cum ar fi culori sub forma lichida sau vopsea spray pentru textile. Este important sa nu confundati vopseaua cu coloranti. Modul in care functioneaza cele doua este destul de diferit, la fel si modul in care sunt folosite.
Spre deosebire de coloranti, care trebuie alesi in functie de fibra materialului, vopselele pot fi folosite pe aproape orice tip de fibra.

Avantaje folosire vopsea textile (comparativ cu un colorant):
– Comoditate
– Vopseaua pentru textile nu are nevoie de fierbere pentru fixare. Modul de calcare este mult mai usor si rapid decat in cazul folosirii colorantului.
– Siguranta

Unele tesaturi cu textile sunt etichetate ca fiind non-toxice si sunt indicate pentru orice varsta, insa din pacate exista si situatii in care ceea ce scrie pe eticheta nu este realitate. Asadar, simplul fapt de a alege sa-ti personalizezi anumite articole vestimentare folosind vopsea de calitate, amplifica in mod considerabil masurile de siguranta.

Textura
Asa cum am spus si mai sus, exista vopsele realizate special pentru anumite tesaturi, cum ar fi vopseaua Jacquard Acid Dyes ce poate fi folosita pentru materialele textile de natura proteica, precum, casmir, lana, matase insa poate fi folosita si pe anumite tipuri de materiale sintetice. Efectele acesteia consta in culori intense, rezistente la spalari repetate si lumina.
In cazul in care aveti de vopsea pentru alte materiale, accesati site-ul picturaonline.ro si alegeti culorile cu care sa personalizati articolele vestimentare intr-un mod unic. Pe langa faptul ca veti putea comanda online culori individuale sau seturi de culori speciale pentru textile, aveti si preturi foarte avantajoase. De asemenea, aici gasiti orice materiale si accesorii pentru pictura, sevalete de masa si teren, creioane pentru desen tehnic si multe alte produse pentru diverse hobby-uri si mestesuguri.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.