Cel mai nemulțumit

Am un prieten care se plângea de toţi oamenii pe care îi cunoştea, fie colegi, amici, vecini sau chiar rude. Însă cel mai mult se plângea de nevastă-sa. Însă cel mai nemulțumit era de necunoscuţi şi starea vremii.
– Politicienii sunt corupţi şi cu mintea dusă, iar vremea a luat-o razna. Ce-i cu căldura asta? Stratul de ozon se subţiază, gheţarii se topesc, nivelul oceanelor creşte, vine potopul, pe tăcute, încetul cu încetul. De asta suferim de cald acum.
– Mă, am impresia că ești cel mai nemulţumit om din lume!

Mihai cu care am fost coleg de serviciu o perioadă bună de timp, îi şi bârfea pe ceilalţi. Despre nevastă-sa, împreună cu care avea o fetiţă, mi-a povestit cât de neprimitoare e, cât de mult detestă tot ceea ce îi place lui, cum l-a pus ea în situaţii stânjenitoare în faţa prietenilor şi ce viaţă amară are cu piatra de moară…

Mă şi gândeam, bietul om e normal să vadă numai negru în faţa ochilor. Omenirea e-n pregul extincţiei, dacă el trăieşte cu o astfel de femeie. Presupuneam că rămâne alături de ea fiindcă au un copil împreună. Dar, spre surprinderea mea, am auzit că nevastă-sa a mai născut o fetiţă. Atunci mi-a filat o lampă: Ce naiba? Tu te apuci să mai faci copii cu o astfel de nevastă care te face de rușinei? Ce, s-a contramandat sfârşitul lumii? Cum e cu ghețarii ăla care se topesc, cu apele care se ridică, cu stratul de ozon care dispare pe zi ce trece?
Unhappy-Man1

Tot după părerea lui Mihai, şefii noştri erau nişte comunişti ţăcăniţi. Sincer, îi dau dreptate. Politicienii sunt parveniţi numai cu gândul la ciolan. Şi nu-l puteam contrazice, lucrurile erau evidente. Şi dacă s-a dus în piaţă, nenorocitul de ţăran mai bine şi-ar arunca marfa la gunoi, decât să-i dea lui 3 kile la preț de două.

Era logic, nu-i aşa, să-i dau dreptate lui Mihai şi când opiniile lui erau incontrolabile. De exemplu, mi-a spus că trebuie să se mute din blocul în care stă, undeva pe la Piața Moghioroș. Nu ştiu cu exactitate unde, fiindcă nu l-am vizitat, dacă are aşa o nevastă dusă cu plata. Şi el, săracu’, îşi poartă crucea.

Mihai spunea că-şi vinde apartamentul şi cumpără unul în oricare alt cartier. Mde, mi-e prieten, nu? Trebuia să-l ajut. Şi am căutat împreună apartamente, doar și el m-a ajutat pe mine când am avut nevoie, acum câțiva ani.

Am găsit nişte locuinţe foarte bune, dar Mihai mi-a zis că nevastă-sa refuză să se mute.
– Nu vrea nebuna să plece!
– De ce?
– Fetele şi-au făcut prieteni aici, grădiniţa e aproape, cu toate că educatoarele sunt șpăgare, unde să mă mai mut?

Toţi adminstratorii fură, de ţigani şi ţărani te împiedici la tot pasul…

Şi atunci mi-am dat seama că viaţa lui va fi întotdeauna amară, fiindcă el e cel mai nemulţumit om de pe pământ. Cred că și dacă ar câștiga la loto premiul cel mare, ar urla că statul îi ia 16% impozit. O bucurie recentă a avut-o când a putut să le facă fetelor o petrecere. A tocmit animatori petreceri copii și treaba a mers atât de bine, încât și nevastă-sa nu l-a mai cicălit atât la cap în ziua aia…

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.