Codașii vieții stau mereu în spate

Ați observat că, în majoritatea cazurilor, “codașii vieții” stau mereu în spate?

Încă din clasele primare, cei care stau în spatele clasei sunt, de obicei, repetenții sau cei slabi la învățătură. Și asta nu că “nu aud explicațiile” de la tablă, ci deoarece nu prea le pasă lor de acele explicații. Adică nu-i prea interesează școala. Și la teze și examene, pot copia mai lesne, fiind tocmai în fundul clasei. Și abia primesc note de trecere. Că profesorii nu sunt proști, când abia au câte un 5 sau 6 pe lângă o sumedenie de 4, iar la teză la de 8 sau chiar 9.

Trecând anii, acei codași la învățătură din fundul clasei, ajung “codași ai vieții“. Îi vezi cu PET-ul de bere, în spatele tramvaiului, puțind a alcool și transpirație. Nu generalizez, nu toți copiii slabi la învățătură ajung bețivi, vorbesc aici de majoritate.

Și îi vezi și-n tramvaie, tot în spate. Rar vezi vreun boschetar sau bețiv în fața tramvaiului. Sunt în spate, pe principiul că “nu ajunge controlorul până aici“. Și acolo se reînfiripă “colțul vesel“. În liceu se jucau cărți și se copia pe rupte, în tramvaie se bea bere ieftină și se scuipă coji de semințe, la fel de ieftine. Și unde, unul mai șmecheros din fire (indiferent de etnie), mai dă drumul și la muzică tare, își mai aprinde o țigare:
– Veață, boss!

Câțiva dintre aceștia sunt drogați. Într-un hal fără de hal. Atât de rupți de realitate încât nu mai știu de nimic din jurul lor. Dorm până îi dă jos vatmanul. Fac pe ei și devin foarte violenți când sunt dați jos. Unii au și cuțite la ei. Și ne mai gândim că vatmanii au o viață de huzur. Nu e tocmai așa. Au de-a face cu astfel de specimene zi de zi. Ar fi bine ca și-n tramvaie, exact ca-n metrouri, să fie și câte un jandarm. Nu ca să verifice biletele, ci să păstreze ordinea. Însă asta este o discuție mai lungă, pe care o vom dezbate în curând.
Sursă foto: Opiniatimisoarei.ro

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.