Am condus azi cât pentru toată săptămâna!

“Ar trebui să mi se ridice statuie mă. La traficul din București de zilele astea, ar trebui să mi se ridice statuie. Tu, ăla cu flanelă, nu râdea, nu râdea”. Că am condus azi de mi-a ieșit pe nas pofta de-a mă mai da cu mașina!

La 10 jumătate am plecat de acasă. M-am dus să-l iau pe Emil și să mergem la film, la Afi Palace Cotroceni. Apropos Emile, mi-ai stricat scaunul de la pasageri. L-ai dat în spate de a ieșit din locașul lui. Acum nu-l mai pot pune la loc, arcul care ținea opritorul s-a întins și acum scaunul nu stă decât la maxim în spate.
– Ce film?

O minunăție mă. Absulut o minunăție de film. Fast and Furious 8. Citiți mai multe despre el în articol.

Apoi, de la Afi Palace, a trebuit să ajung pe șoseaua București Ploiești, pe la numărul 140. Bag GPS-ul după ce m-am plimbat nițel pe străzi și aflu că eram pe șoseaua Timișoara. Parcă. Și că aveam de mers 17 sau 23 de kilometri. Și dă-i blană nene. Vorba vine, că nu i-am dat maxim. Am ajuns la Arcul de Triumf, unde m-am blocat că GPS-ul ăsta mișcă harta imediat cum faci rondul. Și inițial credeam că mă duce înapoi către Victoriei, însă m-am băgat pe ultima bandă din stânga către Casa Scânteii. Apoi dreapta către Băneasa. Trec de Băneasa și ajung pe nuș ce pod. Unde GPS-ul îmi arăta o îmbârligătură de linii albastre, pe unde ar trebui s-o am. Am folosit Google Maps, să dea dracii în el de Waze, eu nu am reușit să fac căcatul ăla de aplicație să-mi meargă.

Și pe la mijlocul podului, aplicația zice “Ați ajuns la destinație. Vă mulțumim” și s-a închis. Pe mijlocul podului nene! N-aveam cum să mă întorc, decât să merg drept înainte. Și vedeam semne cu “Suceava 450 km“, “Constanța 230 km“.

Eram transpirat tot, mergeam pe nu știu ce drum, fără GPS, habar n-aveam unde eram. Într-un final, după ce-am mers vreo 5 km, am văzut că pot întoarce. Am întors cu viteza a 4-a și scârțâit de roți și-am gonit înapoi. În jurul meu nici țipenie. Nicio mașină, nimic. Am trecut pe lângă o unitate militară, mi-am adus aminte c-am mai fost pe undeva pe acolo la un interviu acum vreo 3-4 ani. De-am mers pe jos vreo 3 kilometri de-mi venise acru. Am intrat într-o benzinărie și-am dat iar drumul la GPS. Mergi înainte, apoi pe la pod o iei pe undeva pe dedesubt, iar pe pod, te întorci și mergi înainte. Adică ceva fără nicio noimă!

Am ajuns pe la numărul 126, la o benzinărie OMV și-am dat telefon să anunț că eu nu știu pe unde trebuie s-o iau. Mă rog, am rezolvat treaba, trebuia să-mi ridic un premiu de anul trecut, de acum 10 luni, însemnând un plin de benzină. Și la cât m-am plimbat pe poduri și șosele de centură, mai aveam puțin. Adică vreo 6 litri. Pentru că mi-au pus 39 de litri și-a costat 191 de lei. Acum, cu rezervorul plin, abia merge. Nu-i mai dau eu plecat de la semafor cu scârț…

Însă i-am dat și 100 pe șoseaua de centură. Iar în oraș au fost zone cu maxim 80. Mergeam cu 75.

Apoi, de acolo, de la intrarea în București, a trebuit să ajung acasă. Ia-o pe la Casa scânteii înapoi, arcul de Triumf, Victoriei, ca să nu o iau pe Ștefan cel Mare, Universitate, Unirii.
Și la Unirii nu am știut pe care bandă să mă încadrez ca să n-o iau pe sub pod. Și sub pod am nimerit. Am călcat-o pe la 100 în tunel și-am ieșit la fostul Budapesta. Unde nu puteam să mă întorc în intersewcție ca să ajung la Unirii, să-mi culeg nevăstuica din drum.

Și-am mers la podul de la Mărășești, dar am luat-o pe sus. Și m-am întors pe undeva prin spatele Unirii, de-am ajuns la Sfânta Vineri. Și m-am băgat în prima benzinărie. Încălcând linia dublu continuă, pe o străduță, să pot intra în benzinărie. Era părcă un OMV. Prost făcută intrarea și ieșirea. Deoarece ca să ieși din benzinărie trebuie să o iei înapoi și să ieși pe străduță, dacă voiai să mergi înainte și să ieși în Călărați era interzis. Desigur, vreo 3 BMW-uri au luat-o pe interzis, că “Noi estem ciumegi.

Eu m-am întors în benzinărie, manevre, pus nevasta să mă ghideze, fel de fel. Ca să pot ieși legal în stradă. Și de acolo până acasă am mers fără probleme. Stat vreo 5 minute ân parcare ca să pot băga la locul meu, făcut nervi 10 minute să aranjez scaunul. Mi-a ajuns. Mi-am promis că săptămâna asta nu mai merg cu mașina. Și vineri vine mecaniul, poate aranjăm scaunul, umblăm la frânele pe spate, poate-mi iau niște roți de vară, vedem.

În orice caz, azi am condus de mi-a ajuns. La câți nervi mi-am făcut și câte emoții am avut, mi-a ajuns pentru o vreme.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Stamp

Bun. După multe fofilări evidente, azi am dus la capăt misiunea de mi-o dăduse jidanul cu un neuron. Adică am...

The Gunman. Acțiune non-stop!

Pe 20 martie va apărea în cinematografele din țară filmul de acțiune "The Gunman" cu Sean Penn. Despre actor, numai...

UN MINUNAT LOC DE ODIHNA SI RECREERE!…

Dupa o saptamana incarcata, bogata- n evenimente si mult stres, cred ca o eventuala deconectara v-ar fi mai mult decat...

Close