Cum alegi firma de coletarie potrivita?

Nu vorbesc aici despre serviciile de curierat cu care colaboreaza divese magazine de desfacere. Vreau sa va ofer voua, cititorilor, cateva recomandari pentru a alege in favoarea voastra o firma cu care sa puteti trimite in deplina siguranta, catre orice destinatie externa, colete si pachete celor dragi.

Personal, am testat foarte multe astfel de firme de coletarie, atat din tara, cat si din strainatate. Am lucrat cativa ani in afara si stiu cat e de important ca pachetele pe care le trimiti sa ajunga la timp, in deplina siguranta. Asadar, uite ce trebuie sa urmaresti:

  1. Numarul destinatiilor catre care livreaza respectiva firma colete

In cazul in care esti presat de timp, poti alege prima firma care ti-a aparut la o cautare online de tipul “transport colete Danemarca Romania”. Poate fi vorba de o firma care face curse regulate doar catre aceasta tara.

Iti garantez insa ca te vei simti mult mai in siguranta daca vei vedea ca respectiva firma nu ofera doar transport colete Danemarca Romania si retur, ci si catre alte 16 tari europene. Odata ce si-au extins serviciile catre toate aceste destinatii, inseamna ca fac ceva bun, nu?

  1. Preluarea si predarea coletelor: unde se face?

Probabil ai fost pus in situatia neplacuta de a primi un colet transmis prin Posta Romana sau printr-un serviciu de curierat intern (firma particulara). Cat de confortabil te-ai simtit cand ti s-a cerut sa te deplasezi la sediul firmei respective sau la oficiul postal pentru a ridica respectivul colet?

Personal (poate ca sunt eu mai comod) prefer ca orice scrisoare, colet sau pachet sa imi fie livrat direct la usa, cu confirmare de primire. Exact asta trebuie sa urmaresti si daca ceea ce cauti este transport colete Danemarca Romania – asta ca sa continui in aceeasi idee. Am descoperit si o companie care ofera livrare la destinatie exacta, e din Romania si ofera serviciile de coletarie si catre multe alte state europene. Este vorba despre ROMFOUR.

  1. Tine cont de parerile altor clienti

Probabil ai vazut videoclipuri postate online, cu angajati ai serviciilor de curierat care manevrau toate pachetele intr-un mod nu tocmai potrivit. Nu vrei ca asta sa se intample si cu pachetele pe care le trimiti sau pe care le primesti.

Pentru a te asigura ca transportul se va face in cele mai bune conditii si ca pachetele pe care le trimiti nu vor fi deteriorate, verifica si parerile altor clienti care au mai apelat la firma de coletarie pe care urmeaza sa o alegi. Asa iti vei face o idee clara despre cat de punctuali sunt, daca pastreaza coletele in stare buna pe timpul transportului si alte astfel de detalii.

Nu in ultimul rand, tine cont si de pret. Tarifarea se face de obicei la kilogram si exista marje pentru anume greutati ale coletelor, in functie de care vei plati mai mult sau mai putin.

Chiar daca poti fi atras de preturile foarte mici practicate de unele companii, intereseaza-te totusi si despre conditiile si facilitatile pe care le ofera. Livrarea la destinatie poate fi chiar utila, numarul destinatiilor diverse din intreaga Europa te va multumi, iar astfel iti vei putea face chiar singur o parere despre decizia pe care ai luat-o.

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.