Cum era mă ăștia cu “Heil Hitler”?

Vorbeam până nu demult de faptul că nazismul a fost o pată neagră a istoriei. Însă, din ce în ce mai multă lume văd că se întreaptă spre partidele de extremă dreaptă.

Adolf_Hitler_in_Paris_1940În Franța, partidele de extremă dreapta au avut un real succes la ultimele alegeri municipale. “40% dintre cei chestionaţi au indicat că şefa FN, Marine Le Pen, <<oferă soluţii noi pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Franţa>>. 34% au menţionat că susţin obiectivele partidului extremist.” Sursa.

Tocmai franezii, care fuseseră cotropiți de nemți în cel de-al doilea război mondial. Acum o iau pe urma lui Hitler?
Dar, hai să vedem exact ce este această “extremă dreaptă” și de ce se tem toate națiunile de aceste partide, dacă ajung la putere.
Valorile acestor curente pot corespunde unui naționalism afirmat, uneori unui tradiționalism religios sau unui neo-păgânism. Xenofobia și rasismul pot fi prezente în ideologia extremei drepte.

În urmă cu vreo 2 ani am observat că se reîncepe a se discuta despre extrema dreapta. Acum văd că și unele partide au început să prindă puteri, prin cooptarea unor noi adepți și susținători. Asta, după ce comunismul n-a dispărut deloc, ba chiar e bine-merci în câteva țări cheie. Să revină nazismul iar la putere prin vreo țară?

Sincer, nu știu dacă vor avea succes. Asta din cauza crimelor împotriva umanității duse la bun sfârșit de nemți. Însă, nici cu rușii nu mi-e rușine. nu intru în subiect, cu toate că va trebui până la urmă să scriu acel articol pe care vreau să-l scriu de vreo 3 ani. Mai aștept puțin, să văd mișcări noi pe plan politic mondial și apoi îl public.
În majoritatea țărilor, partidele de extremă dreaptă sunt foarte violente, la fiecare miting al lor lăsându-se cu scandal, bătăi, capete sparte și zeci de arestați.
Două dintre ideologiile acestor partide sunt exterminarea raselor inferioare (orice nu-i caucazian – alb – rasa ariană) și exterminarea homosexualilor. După cum vedeți, doar exterminare.

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.