Dacă bârfesc bărbații, se ajunge la ceartă!

Vorbeam zilele trecute cu Vladimir, un vechi prieten. Se spune despre femei că ar vorbi mult prea mult. Cine crede aserțiunea, înseamnă că nu ne-a auzit pe noi doi. Femeile, zice-se, sunt bârfitoare. Or fi, dar nu cred că damele întrec bărbații la acest capitol. Atât că ceea ce numim generic bărfă înseamnă lucruri diferite pentru cele două sexe. Când bârfesc femeile, se vorbește despre subiecte tabu. Dacă bârfesc bărbații, adesea se ajunge la ceartă!

Însă pentru ambele sexe bârfa e benefică. De exemplu, știu că atunci când soția mea e fără chef, ori o doare capul, înseamnă n-a prea vorbit cu colegele la serviciu, fiindcă n-a avut timp sau chef. Pentru ea e o necesitate organică să-și spună oful sau punctul de vedere, indiferent de subiect. Așa că o provoc direct să-mi povestească ce mai e pe la serviciul ei.

Și, de obicei, începe să vorbească. Eu contribui la “discuție” cu interjecții sau monosilabic. Când văd că s-a înviorat, știu că durerea de cap a trecut și are o stare de spirit mult mai bună. M-am gândit că așa o fi toată lumea, ahtiată după comunicare: telefoanele sunt absolut necesare, ca și rețelele de socializare. Așa că l-am provocat pe Vladimir să-mi povestească ce a mai făcut.

Desigur, asupra multor lucruri nu sunt de acord cu el și, ați ghicit, un punct de vedere diferit de al lui duce la ceartă! Foarte probabil, și noi, ca bărbați în toată firea ce suntem, chiar avem nevoie de divergențe. După câteva minute de ceartă, ne liniștim. Și cearta a fost benefică pentru ambele părți. La fel a fost și ultima oară când a trecut pe la mine. Mi s-a plâns că una dintre rotilele valiza lui s-a stricat. Firește, l-am sfătuit să nu-și mai cumpere trolere decât au roti si role cauciuc Tente.

Bineînțeles, Vladimir a simțit nevoia să mă contrazică:

– Dar ce, atunci când tu îți cumperi un lucru, te uiți la toate amănuntele, oricât de nesemnificative?
– Din păcate, nu întotdeauna, dar apoi regret, am încercat eu să fiu împăciuitor.

Dar Vladimir se pornise:

– Adică vrei să-mi spui că atunci când ți-ai cumpărat treningul de pe tine, trebuia să știi unde se făcuseră fermoarele?
– L-am primit cadou de la nevastă-mea, dar nu cred că a făcut asta.
– Vezi?! Nici eu n-am verificat proveniența rolelor. Și nu mă mai pisa cu TENTE, că nu-i singurul producător de roți și rotile.
– Așa-i! Și dacă n-ar fi existat concurență, poate că și firma asta dădea rasol, nu știm ce-ar fi fost. Totuși, în acest moment, dacă vrei să nu fii dezamăgit de calitate sau preț, e bine să-ți iei produse TENTE…
– Păi asta te întreb, de ce nu o firmă concurentă?
– Fiindcă mișcarea a fost revoluționată cu roti si role Tente. Iar mișcarea înseamnă viață.
– Hai, lasă sloganele! Ce înseamnă pentru tine TENTE?
– Asta ar trebui să știe orice prost, deci chiar și tu, nu crâcni: T de la trăinicie, E de la eficiență, N de la notorietate, T de la tradiție, E de la estetică. E greu de ținut minte?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nu, nu vreau noul iPhone 5c!

Am primit newsletter de la Cel.ro, prin care eram anunțat cu surle și trâmbițe că-mi pot lua noul iPhone 5c,...

Final de concurs

După cum promiteam, la înscrierea a 7 participanţi, se va decerna premiul cel mare. Care va să zică, concursul s-a...

LUCRURI CARE VOR DISPAREA SAU SE VOR SCHIMBA RADICAL!…

  ,,Progresul este imposibil fara schimbare, iar cei care nu îsi pot schimba mentalitatea, nu pot schimba nimic."(George Bernard Shaw)...

Close