De ce hainele second hand sunt cool

James Reinhart este CEO si co-fondator al thredUP.com, cea mai importanta piata online din lume destinata cumpararii si vanzarii de haine second-hand pentru femei si copii. Lui Reinhart i-a venit ideea acestui tip de magazin online cand era student, fiind frustrat de propria garderoba. S-a intrebat cat de mult imbracase hainele pe care le avea in dulap. Dupa ce s-a consultat cu prietenii, a realizat ca aproximativ 70% din garderoba fiecaruia este alcatuita din imbracaminte nefolositoare la care majoritatea ar renunta cu usurinta. Aceste obiecte vestimentare au potentialul de a genera nu numai venituri pentru posesorii lor si haine mai accesibile pentru altii, dar si de a reduce impactul pe care il are industria producatoare de imbracaminte in schimbarile climatice.

De cand a inceput activitatea in 2008, compania lui James Reinhart a crescut semnificativ, ajungand la peste 131 milioane de dolari si angajand 1.000 de persoane in sediul central din San Francisco si cele patru centre de distributie. Clientii au economisit peste 475 de milioane de dolari prin cumparaturile facute pe site-ul lui, si peste 28 de milioane de articole au fost reciclate.

Un calcul realizat de James Reinhart ne-ar putea pune serios pe ganduri, studiul putandu-se aplica la fel de bine si in Romania. Cumparand haine second hand clientii economisesc bani si contribuie la salvarea planetei. „Daca una din 100 de gospodarii americane ar cumpara haine second hand, ar putea economisi impreuna peste 1,6 miliarde de dolari si 1,1 miliarde de lire sterline de emisii de CO2 anual. Prin vinderea hainelor de care nu mai au nevoie, acestia ar putea genera in fiecare an venituri de 270 milioane de dolari, ceea ce reprezinta suficienti bani pentru a acoperi cheltuielile pentru hrana necesara un an pentru peste 43.000 de familii”, a declarat James Reinhart pentru Forbes.

Pentru cei care sunt de parere ca hainele second hand nu sunt suficient de trendy, trebuie sa le spunem ca se insala. Asta pentru ca cele mai multe haine second hand sunt astazi de o calitate deosebita, existand adevarate retele destinate colectarii si distribuirii lor, cum ar fi un depozit de haine second hand. Iata ce spune cel mai cunoscut blogger din Romania, Alina Ceausan.

„Categoric, poti sa te imbraci si de Second Hand, dar trebuie sa-ti alegi piese care sa ti se potriveasca. Am piese din Second Hand, am si vintage; imi plac ca sunt unice, nu le mai are altcineva. Iar tot ce conteaza este sa ai incredere in tine si sa emani asta!” a declarat Alina Ceusan.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.