De ce poliția e plină de sugători?

Aseară pe la ora 21, la Gara de Nord, o tânără stătea întinsă pe jos. O tânără drăguță de vreo 30 de ani. Nu mișca. În jurul ei erau strânși vreo 4 oameni și un gaborean. Un cretin de milițian.
Fata nu mișca și se vedea că i s-a dat cu apă pe față, deoarece era o baltă acolo. Milițianul dădea prin stație că e acolo o fată și să vină careva. Am coborât la metrou, dar apoi m-am întors.
I-am întrebat dacă i s-a luat pulsul.
– Da, e vie, e conștientă, mișcă ochii! Probabil vreun atac de epilepsie!
5071b60470e6b
Și asta mi-au spus 3 oameni. Doi trecători care se opriseră și gaboreanul.
Fata parcă dormea. Însă și omul mort parcă doarme! Dar parcă parcă vedeam ceva mișcare de ochi pe sub pleoapele închise. Am vrut să-i iau pulsul. La gât nu la mână cum sunt ai noștri milițieni învățați cu ce văd ei prin filme. Și dacă vreți să luați cuiva pulsul, puneți-i 2 degete la gât, sub mandibulă, în partea dreaptă!
Nu m-a lăsat polițaiul! O altă femeie a vrut s-o miște. Milițianul n-a lăsat-o nici pe ea.
– De ce s-o mișcați? Dați-mi buletinul dvs. înainte, semnătură că vă asumați orice respoinsabilitate și după aceea o puteți mișca.
– Adică moare omul pe stradă și stăm și ne uităm ca tâmpiții la el?
– Circulați vă rog, circulați,
a început omul legii să împingă oamenii să plece, parcă deranjat.

Încă nu știu dacă fata aia mai mișca sau nu. Nu-i cunosc din păcate soarta. Mi-ar plăcea să cred c-a venit salvarea rapid (cam rar în România) și că fata și-a revenit.
Însă problema rămâne. Milițienii sunt niște cretini. Habar n-au de primul ajutor, habar n-au ce să facă dacă un om are nevoie de ajutor medical imediat.
– Nu o mișcați!

A căzut din picioare mă idiotul mizdii pă-tii, nu de pe munte, unde n-ai voie să n-o miști, ca să nu-i rupi coloana!

Să mai spun câtă încredere am eu în forțele de ordine? Că în țară mai bine îți faci dreptate singur cu parul decât să te încrezi în miliția care o suge de la interlopi?

Întrr-un articol ulterior voi povesti și despre asta.

L.E. Pentru că văd că majoritatea mă critică pentru felul meu “sucit” în care gândesc, mă simt nevoit să pun și câteva precizări.

Probabil puțini dintre voi ați trecut prin așa ceva. Eu am avut un puseu imens de adrenalină. Pur și simplu voiam să ajut pe cât puteam. Și măcar să verific pulsul puteam să fac. Nu să stau în picioare ca milițianul și alți gură cască gândindu-mă la ce-o fi pățit biata fată. Ba unii mai sunt în stare să facă și câteva poze cu iPhonele, să le pună apoi pe facebook. C-au fost acolo și au ajutat la caz… Și mă criticați pe mine că voiam să fac ceva, nu să mă uit neputincios…

L.L.E. După ce unii oameni și-au dat silința să-mi arate că am greșit, am aflat că polițistul și-a făcut datoria acolo. L-am jignit inutil. A fost fluxul de adrenalina. Pur și simplu am văzut un om căzut pe jos și un polițist stând în picioare, vorbind la stație. Atât. Că omul își făcuse datoria și efectiv nu avea ce face mai departe, până la sosirea medicilor, este partea a doua. vina îmi aparține în totalitate pentru jignirea inutilă a omului legii.

Comments

comments

26 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.