De unde se obțin rapid și ieftin certificate ISO?

George lucrează de puțină vreme într-o companie multinațională și cea mai presantă urgență a noului său post o reprezintă obținerea unor certificate ISO. Desigur, în mare, știe despre ce e vorba, dar nu s-a ocupat niciodată direct de această problemă, iar acum, când trebuie să se implice direct, constată că subiectul e arid și i-ar trebui multe ore de studiu pentru a înțelege despre ce e vorba și pentru a lua deciziile care se impun. Știind că am lucrat ani buni în acest domeniu, m-a întrebat de unde se obțin rapid și ieftin certificate ISO.

Geroge m-a vizitat și l-am servit cu o cafea. Prima mea reacție atunci când m-a întrebat despre obținerea unor certificate iso, a fost cea de retragere:

– Stai, coane Georgel, că abia a început anul! Nu-i chiar simplu, deși nici mare filozofie nu-i. Totuși, trebuie să știi câteva lucruri despre trebușoara asta. Ia o felie de cozonac și pregătește-te să afli lucruri noi!

– Așa, băiete, spune-mi lucruri noi!

– Care certificate te interesează? Cred că din familia 9000, după câte miros eu…

– Ai un miros fin, ai ghicit, chiar de 9000 e vorba!

– Aha! Păi familia ISO 9000 abordează diverse aspecte ale managementului calității și conține unele dintre cele mai cunoscute standarde ISO, care oferă orientări și instrumente pentru instituții care vor să se asigure că produsele și serviciile lor îndeplinesc în mod constant cerințele clientului, iar calitatea acestora este îmbunătățită constant.

– Foarte bine! Ce standarde fac  parte din familia ISO 9000?

– Bagă la cap, Georgică! ISO 9001:2008 specifică cerințele pentru un sistem de management al calității orientat către satisfacerea cererilor clienților. ISO 9000:2005 descrie principiile fundamentale ale sistemelor de management al calității și specifică terminologia pentru sistemele de management al calității, iar ISO 9004:2009 e un ghid care se concentrează pe modul de a face un sistem de management al calității mai eficient.

– Mda, am citit și eu pe undeva despre astea. Dar mă interesează rapiditatea obținerea certificatelor, la un preț prietenesc, așa încât să nu rămân cu impresia că am fost jefuiți…

– Înțeleg. IQC România e un organism de evaluare a conformității independent și multinațional, care face parte din grupul IQC Global și pe care ți-l recomand. A emis până acum aproape 3000 de certificate ISO! Reprezintă Integrated Quality Certification Pvt. Ltd. (IQC), cu biroul în Bangalore, India, este prezent în 9 țări de pe 3 continente (Europa, Asia și Australia).

– Așa. Dar și alții îmi oferă aceleași servicii. De ce să aleg tocmai IQC Romania?

– Nu neg faptul că există organisme concurente, dar atunci când am lucrat ultima oară în domeniu, am optat clar pentru IQC România. În primul rând, pentru că IQCR își respectă toți clienții și îi tratează în mod egal, adaptându-și serviciile individual, pentru fiecare client în parte.

– Și altceva?

– Stai, că nu dau turcii, Georgică! Urmează recunoașterea lor internațională…

– Deci sunt competenți…

– Da, tinere, sunt! IQC România selectează întotdeauna cel mai experimentat auditor, având în vedere domeniul de activitate al clientului. Și sunt serioși, dedicați 100% activităților pe care le desfașoară. Soluţiile oferite le pregătesc ţinând cont de caracteristicile fiecărui client.

– Sunt și rapizi, băiete?

– IQCR se remarcă tocmai prin flexibilitate și operativitate. În toate etapele procesului de certificare, de la semnarea contractului și până la obținerea certificatului, sunt deschiși propunerilor clienților. Vor ca experiența avută cu ei să fie cât mai plăcută, pentru a fi recomandați mai departe. Așa că încearcă să-și adapteze serviciile conform așteptărilor clienților.

– Sună bine! Și nu mă jupoaie de bani?

– Tocmai, că nu sărăcește compania care lucrează cu IQC România, acest organism având prețuri avantajoase, fiindcă echilibrează perfect balanța între calitatea serviciilor oferite și prețul acestora.

– Ei bine, abia acum sună perfect! IQC România să fie!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.