E o diferență între maidanezi și câini vagabonzi!

După cum vă spuneam acum 2 zile, Vanessa a fost atacată de un cretin când dădea o bucată de pâine unei cățelușe. Părerile au fost împărțite.
Unii au zis că trebuia să primească amendă pentru că hrănești maidanezii, ații au spus că idiotul ăla trebuie împușcat.

Hai să disecăm puțin problema, deoarece veți vedea că-i o diferență între maidanezi și câinii vagabonzi.

Maidanezul este câinele “fără stăpân“, care se plimbă în voie pe străzi și te sfâșie. De ce am pus “fără stăpân” între ghilimele? Deoarece maidanezul a fost inițial pe stradă, poate acolo s-a născut, apoi a fost luat în grija unui ONG. ONG-ul am înțeles că primește 300 ron lunar de câine. Nu știu de unde, donații probabil. ONG-ul nu are loc unde să țină câinele. Așa că-l dă în îngrijirea unor “oameni de bine”, iubitori de animale, dar CARE NU AU UNDE SĂ-I ȚINĂ!
Așa se facă că la soacră-mea în bloc e o descreierată de-a adunat peste 30 de câini de la ONG-uri. În fiecare dimineață la ora 6, exact când pleca pe vremuri nevastă-mea la serviciu, ieșea dementa să le dea de mâncare. Adică 30 de câini, ditamai dulăii, nu potăi schiloade, urlând și bătându-se pe mâncare. Mâncare adusă în 2-3 sacoșe de rafie. Că le dădea femeia de toate. De la ciorbă la carne de la magazin. Kilul de oase de ciorbă e 12 lei parcă, nu? Kilul de gușă de porc e vreo 8-9 lei. Mănâncă maidanezii dă-ăla de zici ce-i aia.
maidanezi
Deci femeia aia le dă de mâncare zilnic! O dată dimineața, a doua oară seara. În restul timpului, pe zi, câinii sunt în parcul Humulești. Latră la toată lumea, calci pe ei pe stradă, se iau după mașini, e o hărmălaie de nedescris acolo.
Cred că femeia primește 150 ron din cei 300 pe care-i primește ONG-ul, ca să le ia de mâncare, ȘI SĂ AIBĂ GRIJĂ DE EI!
Ce grijă poți să ai de peste 20 de câini, când nu ai coteț? Câinele ăla va crede că grădina blocului și străduțele alea dintre blocuri, unde primește de mâncare, cu regularitate, e spațiul lui. De aceea sunt oamenii mușcați. Unii doar capsați (cazul meu), alții sfâșiați de vii.
Aici nu-i vina animalului. Ăla crede că acolo e spațiul lui! Vina e a idioatei care iese cu sacoșele de mâncare, de două ori pe zi! Aia ar trebui arestată. nu doar amendă, nu împușcată. Deși, indiresct, e răspunzătoare de moartea unui om. Că trecea un om p-acolo și s-a repezit haita pe el. Poate avea cârnați în sacoșă, poate n-avea nimic, doar că nu l-or fi plăcut câinii. Cazul bătrânului japonez care a fost sfâșiat în fața blocului.
De ce vedem cazurile astea de oameni sfâșiați de câini că-s numai PE LÂNGĂ BLOCURI?
Pentru că, unul sau mai mulți oameni din blocurile alea, hrănesc câinii cu regularitate. Plătiți de ONG (cum e cretina din blocul soacră-mii), sau din milă pentru animale.
Ei bine dragilor, ăla e maidanezul. Câinele vagabont care primește mâncare cu regularitate. Care crede că zona aia unde i se de de haleală e curtea lui. Și latră, mușcă sau sfâșie pe orice necunoscut.

Câinele vagabond, e cățelul ăla de-l vedem pe stradă, nebăgat de nimeni în seamă. Azi pe-o stradă, mâine la piață, poimâine în față la cinema. E câinele ăla care se plimbă nestingherit pe unde vrea. Nu-i legat sufletește de vreun loc, DEOARECE NU PRIMEȘTE MÂNCARE CU REGULARITATE. Câinele ăsta, ca să supraviețuiască, cotrobăie prin tomberoane și gunoaie. În schimb, mare atenție, E PRIETEN CU TOATĂ LUMEA!
Câinele ăsta nu primește de mâncare zilnic și nu într-un loc anume. Mai trece o Vanessa întâmplător pe stradă și-i aruncă un colț de pâine sau juma de covrig. În niciun caz acel câine n-o va lua de stăpân pe Vanessa sau pe orice alt om care-i aruncă, prima oară în viață (de multe ori singura oară) o bucată de pâine. Și nici nu va păzi colțul ăla de stradă cu strășnicie!
Pe lângă câinele ăsta poți trece bine merci, fără frică.
caine-vagabond-7
Evident, există și excepții. Nu toți maidanezii te mușcă, nu toți câinii vagabonzi nu te mușcă. Însă în proporție de peste 90% e cum v-am spus.

Uite un exemplu de maidanez cuminte. La o florărie e un câine alb cu portocaliu. E cam bătrăior. Toată ziua stă cuminte lângă florărie, picior peste picior (i-am făcut și poză însă n-o mai găsesc). Picioarele din față le pune unul peste celălalt. e foarte blând, poți să pășești peste el, nu zice nici pâs. Are în spatele florăriei cotețul lui personal, are mâncare și apă zilnic. Cei de la florărie au grijă de el. În 5-6 ani de când e câinele ăla acolo, n-a mușcat pe nimeni niciodată. Nici măcar nu latră! Însă, o dată la câteva luni, se pune pe lătrat. Și-o zi întreagă stă și latră de-a surda, într-una. Dacă-l gonești, fuge doi metri mei încolo și latră. Nu latră la tine, latră așa, de nebun. Nici nu se atinge de mâncare sau de apă cred.

În principal, câinele care s-a apucat de-a mușcat pe cineva, e deoarece acel cineva a trecut în teritoriul animalului. Care teritoriu, e doar în mintea câinelui, DEOARECE ACOLO ÎN ZONA AIA, PRIMEȘTE MÂNCARE CU REGULARITATE, DE LA UNUL SAU MAI MULȚI OAMENI!

Veți observa cum maidanezii, de obicei, stau în haită, iar câinii vagabonzi sunt solitari. Zic de obicei. De asemenea, observați fotografiile. N-am pus vreun cățel simpatic și nevinovat la câinele vagabont, nici vreo poză cu colți însângerați la poza cu maidanezii!

Și ca încheiere, sunt iubitor de animale, am două pisici chiar, mi-aș dori să stau la casă, unde să am doar 2 câini. Și cu toate că-s iubitor de animale, nu dau de mâncare cu regularitate la niciun animal (nici măcar pisicilor nu le dau 🙂 din lene), iar dacă se întâmplă să arunc un colț de pâine sau juma de covrig unui câine pe stradă, e un gest impulsiv. Mi s-a făcut milă de el atunci. Nu voi veni zilnic să-l hrănesc. E ideea aia în gândul meu că “uite bă, i-am dat de mâncare la câinele ăla, măcar cât am fost eu lângă el, n-a murit de foame“. Că a doua zi, câinele ăla moare de foame, mi se rupe. Nu-i problema mea.
Și da, sunt pentru legea eutanasierii maidanezilor. Și-a câinilor vagabonzi. Nu e cea mai bună soluție crima, însă e singura în momentul de față. Sunt extrem de mulți câini. Într-o țară civilizată avem mai mulți câini pe străzi și-n parcuri, decât șobolani în silozuri!

Comments

comments

17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.