Felix si melcul romanesc

Redactia Charlie Hebdo avu o zi de joi mai speciala. Adica se stransesera sa sarbatoreasca ultima lor caricatura, ce-o reprezenta pe Simona Halep, după castigarea turneului de tenis de la Roland Garros.

– Mai da-o dracu de tiganca obosita! scuipa unul dintre caricaturisti pe podeaua restaurantului select.

Echipa vru sa sarbatoreasca rasunatorul succes prin a servi o delicatesa la pranz. Anume melci. Acestia fusesera stransi atat din Franta, cat si din Romania. Melcii frantuzesti erau mai mici si aveau un gust deloc extraordinar, chiar fad, pe cand cei romanesti erau considerati super-extra-mega-uber-taxify gustosi. Adica un fel de icre Beluga in lumea gurmanzilor de melci.

Reteta unui melc bine preparat e foarte simpla. Se fierb melcii, aruncandu-se in apa clocotita, se inmiresmeaza cu diverse condimente specifice, apoi se sorb direct din cochilie. Ceva asemanator cu scoicile, cine e amator de “fructe de mare” stie despre ce vorbim aici.

Janette de la contabilitate a nimerit un melc romanesc si l-a indemnat pe caricaturistul Felix sa guste unul de la ea din farfurie. Janette avusese bafta, in farfuria sa nimerindu-se vreo 3-4 melci romanesti, mari, fragezi, o desfatare a papilelor gustative. Restul redactiei avusese bafta de-a nimeri melci nationalisti francezi. Atat de amari li se parusera, incat declalara ca pe viitor nu se vor atinge decat de melci de import, in special romanesti si sarbesti, alta delicatesa aleasa.

Revenind la caricaturistul Felix, se cam temea sa mai guste alt melc, nimerind inainte caiva melci autohtoni aflati la menstruatie. Insa Janette ii explica faptul ca melcul romanesc proaspat si fraged ii va aduce aminte de copilarie, de primul sarut si prima masina condusa cu peste 200 km la ora.

Intr-un final, Felix accepta sa guste si-un melc romanesc. Il apuca de cochilie, mirandu-se de dimensiunea sa si incepu sa-l soarba. Sorrbi o data, de doua ori, de 10 ori, nimic, Melcul nu voia sa paraseasca cochilia.

Se stransesera cu totii in jurul lui Felix, care isi umpluse gura de lipici melcesc, fiindu-i dificil sa si respire. Se uitara cu toii in timp ce Felix se chinuia totusi, pentru a cata oara? sa sorba melcul.

Micutul nostru melc buclucase, se prinsese bine in interiorul cochiliei, lasand afara ditamai mataranga si strigand din rarunchi:
– Inca putin, Felix, inca putin!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.