Ai pierdut telecomanda de la aerul condiționat?

Nu credeam că tocmai mie mi se putea întâmpla “nenorocirea” asta. Am rătăcit, să nu zic pierdut (că n-am scos-o la plimbare în plină pandemie) telecomanda de la aerul condiționat. Și pe căldurile astea, fără aer condiționat, cam greu să stai în casă.

Aerul condiționat al meu, fiind de generație mai veche, nu are butoane să-l poți folosi direct. Și nicio aplicație dată jos de pe internet nu mi-a fost de ajutor. Și degeaba am căutat una specială pentru aparatul meu. Că e firma extracunoscută “Alizee” și nu am găsit. Are și taică-meu tot Alizee, dar telecomanda pe care o are el nu se potrivește la mine. Și la mâna a doua numai telecomandă din aia am găsit.

Mă și gândeam că va gtrebui să schimb aerul condiționat. Dar mi-a zis cineva că există telecomenzi universale. Găsisem și eu pe net, dar nu pentru firma minune Alizee. M-am dus la piață de unde am luat o telecomandă de asta universală. A costat 35 de lei. Evident, nu era firma asta trecută pe cutie, dar alte zeci de firme erau. Partea bună e că are buton de căutare automată, să nu stai să bagi singur coduri la întâmplare, dacă numele aparatului nu e trecut în cartea telecomenzii. Drept cadou pentru nevăstuică am luat asta și astalaltă. Iar pentru mine, casetofon auto. Și modulator FM cu bluetooth.

Și l-am pus pe căutare automată. După vreo 15 minute a bipăit. M-am uitat la cod, 0302. Apăsam pe butoanele telecomenzii, se auzea sunet îăn aparat, dar nu pornea. Am luat de la zero altă căutare. a bipăit iar la 0302 sar l-am lăsat să meargă mai departe. După 2 minute a bipăit iar.

SUCCES! A găsit un cod care se potrivește la firma Chunlang sau ceva asemănător, să-l ia gaia. Dar merge fără probleme. Merg toate comenzile. Și pentru 35 de lei am scăpat de griji!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.