Fericirea stă în lucrurile mărunte

Ce te face pe tine fericit/ă? Cu o astfel de întrebare reușești de multe ori să blochezi pe moment un om. Dacă aveți îndoieli în a crede asta, întrebați persoana de lângă voi ce o face fericită. Veți vedea privirea aceea plină de neîncredere și uimire:
– Huh? Ce mă?
– Ce te face fericit/ă?
– Ce întrebare e asta? Multe!
– Ca de exemplu?

Și aici pauză. Interlocutorul se va întreba ce anume îl face cu adevărat fericit. Că berea de-a băut-o acum 5 minute la friptură nu o poate cataloga o fericire. Apoi să te ții: bani, mașină cu 200 de cai putere, vilă cu piscină, 3 kile de aur (să fie), o vacanță de o lună în Hawaii, o blondă cu picioare lungi și decolteu generos.

Ei bine, greșit. Toate astea sunt dorințe, nu fericire. Ca să fii fericit pe deplin, în primul rând trebuie să fii sănătos. Degeaba ai o avere de 10 miliarde de euro, dacă ești cu un picior în groapă. Ți-ai da toți banii pentru a mai petrece măcar o zi cu cei dragi. Apoi, ca persoanele dragi ție să fie sănătoase. Să fim sinceri, în primul rând te vei gândi la sănătatea ta, decât la a celor din jur.

Lucrurile mărunte, însumate înseamnă fericirea. Zâmbetul copiilor, prima floare văzută ivită din troienele de zăpadă, cadoul de ziua ta sau chiar factura mult mai mică decât te așteptai. De exemplu, ce faceți când vedeți primăvara, prima veveriță în parc? Zîmbiți, apoi veți exclama, fie că sunteți singur sau cu cineva:
– Uite mă, veverița!

Toate astea într-o zi și la final vei declara că a fost o zi bună. De-ar fi toate zilele la fel, ce bine ar fi. Am vedea doar oameni zâmbind în jur, n-am mai vedea micile neajunsuri, nu ne vom mai enerva că stăm 5 minute la barieră, în trafic. Vom gândi altfel:
– S-a pus bariera. Am 5 minute libere. Ia să dau eu mai tare melodia asta. Așa Dane, ia zi-ne cu chitara ta!

Pentru mine, acestă melodie este una a fericirii. Melodie de dragoste, chitară, mare. Ce poate fi mai frumos?

Acum, să revenim la voi. Promit că vă voi face să zâmbiți imediat. Iar din 3 zâmbete faci un moment de fericire. Pe pagina de Facebook a Centrului Comercial Vitantis puteți înscrie un #happyselfie cu ajutorul căruia puteți câștiga 1000 de euro.

Zâmbiți cu gândul la cei 1000 de euro? A, ia-ți și cheltuit deja? Vă mai trebuiau 200? Păi dacă vă uitați la acest concurs, îi puteți căștiga și pe aceștia. Eu, cu 1200 de euro îmi iau mașină. Că mi s-a pus pata să am o mașină pe care mă pot baza. Mi-am adus aminte de-un banc pe tema asta:
Neamțul are 5000 de euro ca să-și ia mașină. Cu 2000 ia o mașină bunicică, restul pune la bancă. Francezul are 5000 de euro. Își ia mașină de 3000, 1000 îi pune la bancă, iar cu 1000 se distrează. Românul are 5000 de euro ca să-și ia mașină. Se mai împrumută de 1000 și-și ia una de 6000.

Iar pentru încheiere, legat de fericire și mașină, vă povestesc una din micile mele bucurii pe ziua de azi:
Marți am fost cu mașina în trafic. Povestirea aici. Și nu știu cum se face, că am uitat trusa de scule lângă mașină. Habar n-aveam că n-am venit cu ea sus. N-o las în mașină că așa mi-a dispărut extinctorul, bateria și jumătate de rezervor de benzină.
Azi cobor la mașină, să văd cât a mai scăzut nivelul de lichid de frână. Scăzuse, dar nu mult. În parbriz, găsesc un bilețel. Mă gândeam să fie ceva de genul “Cumpăr rable, plata și radierea pe loc“, însă nu. Acesta este bilețelul cu pricina:

V-am spus la început figura plină de neîncredere a intrlocutorului, când este întrebat ce-l/o face fericit/ă. Exact figura aia o aveam eu. Așa că-l sun pe om. Mi-a spus că poate trece în zona mea la ora 18, apoi abia de luni încolo. Cobor, un tinerel cu număr de Cluj. Știu unde lucrează (mi-a scris bilețelul pe o agendă de la serviciu), dar nu știu cum îl cheamă.
I-am mulțumit mult și am vrut să-i ofer niște bănuți. S-a arătat puțin ofensat, s-a urcat în mașină și-a plecat.

Am observat că mai există și oameni onești. Altul lua trusa și se bucura că ale scule de rezervă. Eu am acolo 75% din sculele din casă.

Mulțumesc, domnule! Mulțumesc pentru picătura de bucurie!

Pe tine ce te face fericit/ă?

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.