Jump, motherfucker, jump!

dhoom 3De vineri a apărut în cinematografe la noi filmul Dhoom 3. Cică ultima modă a filmelor indiene e să filmeze în America și să ia și actori americani.
Nu credeam că un film indian îmi va plăcea. Că doar unul e Slumdog Millionaire. Ei, fraților, Dhoom 3 ăsta a fost cel de-al doilea film indian pe care l-aș revedea de câteva ori…

Cine n-a văzut primele două părți poate urmări 3-ul fără probleme, părțile neavând legătură între ele. Doi milițieni, Jai și Ali (fost pungaș) urmăresc tot felul de bandiți, făcând o echipă de pomină.

Dhoom 3 (Lovitura) începe cu un indian care avea probleme cu banca. Făcuse un împrumut, să pună pe picioare un circ. Marele circ indian. Spectacole frumoase, nemaivăzute.
Unul dintre reprezentanții spectacolelor era chiar fiul lui, Samir, de 10 ani. Avea niște numere cu adevărat magice, intrând într-o cutie, dispărând și reapărând tocmai în capătul celălalt al sălii.
Degeaba a dat o reprezentație pentru proprietarul băncii și avocații acestuia. Au rămas neînduplecați.
– Aveți 3 zile să strângeți catrafusele și să plecați de aici. Clădirea aparține băncii!

Atunci Samir s-a aruncat în genunchi în fața proprietarului băncii, să nu-i închidă. Degeaba. În plus, taică-su l-a certat:
– Niciodată să nu te milogești pentru ceva. Toți bancherii vor muri în iad.

Astea au fost ultimele sale cuvinte, rostite înainte să-și zboare creierii cu-n revolver, de față cu propriul copil.

Peste 20 și ceva de ani (23-24) ni-l prezintă pe Samir, băiat mare, musculos, care pune pe picioare vechiul circ al tatălui său. De unde avea bani?
Aici vine Lovitura… el fura. Și nu fura orice, jefuia exact banca nenorocitului de-l împinsese la suicid pe tatăl său. A dat două jafuri, la aceeași bancă, dar la filiale diferite, de fiecare dată aruncând în aer sute de milioane de dolari, iar lumea se călca în picioare, de parcă ar fi plouat cu… bani!

Urmăriri cu mașini și motociclete de n-am văzut în toate seriile Fast and Furious. cu efecte speciale demne de Batman. Motociclete care se transformă în jetskyuri submarine. N-ai văzut așa ceva nici în filmele cu James Bond!

Au și cântat, au și dansat. Altfel nu se putea, fiind film indian. Însă, surprinzător, mi-a plăcut. Mi-a plăcut mult. Și m-a determinat să caut și alte filme cu aamir Khan.
Filmul se află de vineri în cinematografele din țară, adus prin bunăvoința BML Movie Entertainment.

Și de ce “Jump, motherfucker, jump?” Rămâne să vedeți la sfârșitul filmului. Care lasă loc de partea a patra, cum nu se poate mai bine…

Comments

comments

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Românul, acest războinic al luminii și-al dreptății

Mai să cred că românul s-a născut războinic. Urmaș al lui Zeus, frate cu Bruce Lee și pui de Chuck...

CONTINUATI SA NE DISTRUGETI PSIHIC?!..

Intr-un articol-document de pe ,,Capital",postat si pe net,dl Catalin Dumitrescu ,ne spune si explica(insotit de dovezi ce nu pot fi...

Ți-e jenă de cum arăți?

Hai să pun și întrebarea asta. Ție ți-e jenă de cum arăți? Că ai fi chel, sau gras, sau poate...

Close