Hai să îndoim telefoanele!

Săptămâna trecută a fost plină de teste de îndoit telefoanele. Totul a pornit de la faptul că un gagiu a declarat că i s-a îndoit noul iPhone 6+ când s-a așezat. Avea pantalonași strâmți, de hipster și… dezastru, telefonul s-a îndoit ca o bucată de carton.
După aceea, au exista zeci de astfel de teste, care mai de care mai dornic de îndoit telefoanele. Printre ultimele teste de acest fel a fost și a unui puștiulică de 13-15 ani, din Anglia, care a intrat în reprezentanța Apple, a îndoit telefonul, apoi a fugit, ca să nu fie prins. Sper să-l fi luat pe sus poliția, după filmulețul pe care l-a postat mândru pe youtube și facebook.

Hai să vedem de ce acest test este o prostie?
În mod normal niciun om nu ia telegfocul în mână și începe să-l îndoaie. ABSOLUT NIMENI. Dacă vrei un test corect, pune-ti pe tine pantaloni foarte strâmți, ca un bărbat adevărat, niște egări, pune un telefon în buzunarul de la spate, unul în buzunarul din față, apoi așează-te pe un scaun, pe un fotoliu, pe orice.
De fapt, ar trebui să ai 4 telefoane, două cu ecranul întreptat spre corp, două cu ecranul îndreptat spre afară. Apoi așează-te. Te poți așeza în trei feluri.
– O dată lent;
– O dată normal;
– O dată foarte rapid.

După ce s-a făcut testul ăsta, atunci putem observa dacă iPhone 6+ se îndoaie sau nu. Până atunci, “testele” astea în care se ia un telefon în mână și se îndoaie, sunt absolut inutile. Și nu vă supărați pe mine dacă declar că ăsta care îndoaie telefonul în mână e un imbecil.

Mai nou, cică și Htc One M8 s-a îndoi la fel de repede și iPhonele. Cum dracu de până acum n-a zis nimei că i s-a îndoit telefonul? A dat strechea în jumătate de planetă, care mai de care vrea să îndoaie niște telefoane (nu ale lor, de frică să nu le strice), să vadă cu ochii lor dacă se îndoaie sau nu.
Păi vă zic eu mă. SE ÎNDOAIE!

Smartphoneurile astea noi au o grosime de sub 1 cm, deci sunt fragile. Un astfel de telefon nu este făcut să reziste la îndoiri făcute expre. Telefonul este conceput pentru a vorbi la el, a face poze, a trimite mesaje, a te da pe net. Nu-i tot teren, nu poti juca fotbal cu el, nu înoți cu el, nu-l arunci de la etaj. E logic de ce! Deoarece se va strica!
Testele cu “căzături” sunt OK. Oricând îți poți scăpa telefonul din mână. mergi pe stradă, verifici mailul și te împiedici de craterele din trăzile și trotuarele patriei. Telefonul îți scapă din mână. Se sparge ecranul sau nu. Că se julește nițel carcasa din spate? Bea o bere și dă un acatist pentru telefon, că n-a crăpat.
Astfel de teste sunt oarecum utile. că știi să nu folosești telefonul pe stradă, (apropos, știe cineva de ce jumătate de București e-n construcții? De la Iancului până la Cora Pantelimon se tot lucrează, ba la linia de tramvai, ba Dumnezeu știe ce fac ăia la trotuare!), căci s-ar putea să-l scapi.

Însă nu vă așteptați să fiu de acord cu testele în care se ia un telefon (indiferent de marcă și model) și să-l îndoiți în mână. Asta este O PROSTIE! NU ESTE UN TEST UTIL. ÎNCETAȚI ÎNDOIREA INUTILĂ A TELEFOANELOR!

Și nu-mi ziceți c-am fost plătit de apple. Nu-mi plac iPhonurile, nu am fost niciodată fan. Îmi plac cele cu android, indiferent de marcă. sunt posesor al unui Galaxy S4, însă bateria mă ține o zi. Nu-s mulțumit!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.