INTREBARI CE- SI ASTEAPTA CUVENITELE RASPUNSURI!…

 

Zilnic, in trairile vietii, ne confruntam cu fel de fel de probleme si situatii care mai de care mai complicate si (nu in putine cazuri) chiar absurde! Cu unele, o mai descurcam : fie ca le rezolvam, fie ca le amanam dar , de regula, ne intrebam de ce- s asa si nu altfel?! In fata altora ( mai numeroase la numar), capotam! Si apoi, iarasi ne intrebam: DE CE? La doar cateva dintre acestea (din varii domenii si intamplator alese), va solicit acum ajutorul (raspunsurile) dumneavoastra!..

.Asadar, DE CE?…

– Spunem mereu ca Romania- i ,, Stat de drept”cand de fapt , nu e! Intr- un adevarat stat de drept, primeaza (intre multe altele) legea, nu interesul unui grup sau individ, daramite partid politic! Explicatia- i simpla, unde- i lege nu- i tocmeala, nu?Si atunci, de ce ne tot…,,tocmim”?!

-Acceptam sa ne conduca un guvern alcatuit din multi incompetenti, straini de tot ce fac (practic, nu fac mai nimic din ce- ar trebui sa faca!), unii promovati (numiti) fara pregatire intelectuala si profesionala! Nici cand tara noastra (marturie sta istoria) n- a avut un Executiv de un asemenea nivel sub mediocru!…

-Se tot spune ca , gata, de acum …datele personale sunt strict confidentiale! Fals . In realitate- i invers: mai solicitate si mai birocratizate ca oricand!

– La orice- i banesc, se evaluiaza(si se traduce) in Euro, cand la noi (toata lumea stie) ca, (in afara unor exceptii) atat preturile, serviciile si platile se fac in moneda nationala(Leul!)!Noi nici macar minimile conditii necesare pentru trecerea la Euro nu le avem!

-A devenit o moda, NUMAI in fotbalul autohton, ca antrenorului sa i se spuna ,, Mister” si nu …domnule, pe romaneste! E o rusine oare sa te pronunti in limba poporuli tau!? Nu- i mai rusinos pentru unii, ,, mari fotbalisti”romani sa presteze , de regula, jocuri de o penibila calitate(daca i se poate spune asa?!)? Rezultatele sub mediocre, mai cu seama cele din competitiile internationale, vin sa confirme,,pregatirea” acestora…E vorba de ..fotbalisti!

-Tot in sport si tot de regula, unor antrenori li se spune mereu ,, domn’ profesor”(de ce nu …domn’ inginer, arhitect sau orice alta profesie!) cand unii(nu putini la numar) n- au nici pe departe o asemenea pregatire intelectuala(scolara) dar, probabil, le cam place cum suna! …

 

-Se promoveaza tot mai mult , o tinuta vestimentara dezmatata, lalaie, ba chiar jenanta si indecenta, pe alocuri lipsita de bun simt! In locul unor pantaloni integri, curati si cu- n aspect placut, au aparut acum(si mai de demult chiar), pantalonii rupti, unii si fara un crac sau, cica- s… midi; rochiile si fustele asimetrice, cu sau fara… ,, coada “; sapcutele intoarse pe dos si multe, multe alte asemenea ,,elegante”la….moda!

-Jurnalele de stiri ale multor televiziuni sunt transformate premeditat in … veritabile emisiuni economice, sociale si de orice alta natura, tixite de indelungi si monotone comentarii , cu termeni si expresii de pura specialitate, la care tu, telespectatorule , esti nevoit (in fond, nu te obliga nimeni!)sa le asculti.Dar in lipsa de altceva…In acest sens,cunoscuta actrita si realizatoare tv, Corina Danila, declara nu prea de mult in presa ca,, In ultima perioada nici macar nu mai am disponibilitatea psihica sa urmaresc un jurnal de stiri cap- coada.E oripilant”!…

-Se admite ca firmele multor magazune de larg interes(si nu numai)sa fie scrise in alte limbi? Unele(firme)sunt chiar penibile, de rasullumii’:,, Magazin market”!

-Se promoveaza tot mai mult , o tinuta vestimentara dezmatata, lalaie, ba chiar jenanta si indecenta, pe alocuri lipsita de bun simt! In locul unor pantaloni integri, curati si cu- n aspect placut, au aparut acum(si mai de demult chiar), pantalonii rupti, unii si fara un crac sau, cica- s… midi; rochiile si fustele asimetrice, cu sau fara… ,, coada “; sapcutele intoarse pe dos si multe, multe alte asemenea ,,elegante”la….moda!

-Mult prea mediatizatele festivaluri (devenite traditionale) poarta in continuare denumiri straine noua, romanilor: ,, Neversea” , ,,Untold,”incat f multi din cei ce le frecventeaza nici nu stiu de fapt unde si la ce se duc! Le spun totusi , eu: bunaoara, Untold, in romaneste se traduce ,, Nespus, incalculabil”!!..O fi!

 

 

 

-De cand au preluat puterea, liderii PSD- ALDE si- au promovat odraslele in Parlament, prin diverse ministere si- n fruntea unor consulate? Ce- i recomanda pe noii diplomati? Simplu: numele tatului! O treaba nu doar imorala, ci si la limita legalitatii! Si totusi, iata ca fiul celei de a doua sotii a ministrului Teodor Melescanu, a fost numit consul la …Strasburg; fiul fostului ministru al Apararii, Mihai Stanisoara, a schimbat o sinecura nationala (subprefect al jud.Mehedinti) pe una internationala: consul la… Salonic! Exemplele sau reconfirmarea proverbului ca ,, Aschia nu sare departe de trunchi”, pot continua cu multe , multe asemenea ,, legalitati”comise de catre cei ajunsi, prin votul nostru(al unora dintre noi), in locuri si posturi nicicand visate!…

Ne oprim insa aici , intrucat sunt prea multe intrebari de pus si, deopotriva, raspunsuri de asteptat!…
Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Mult prea mediatizatele festivaluri (devenite traditionale) poarta in continuare denumiri straine noua, romanilor: ,, Neversea” , ,,Untold,”incat f multi din cei ce le frecventeaza nici nu stiu de fapt unde si la ce se duc! Le spun totusi , eu: bunaoara, Untold, in romaneste se traduce ,, Nespus, incalculabil”!!..O Fi!

 

 

 

-De cand au preluat puterea, liderii PSD- ALDE si- au promovat odraslele in Parlament, prin diverse ministere si- n fruntea unor consulate? Ce- i recomanda pe noii diplomati? Simplu: numele tatului! O treaba nu doar imorala, ci si la limita legalitatii! Si totusi, iata ca fiul celei de a doua sotii a ministrului Teodor Melescanu, a fost numit consul la …Strasburg; fiul fostului ministru al Apararii, Mihai Stanisoara, a schimbat o sinecura nationala(subprefect al jud.Mehedinti) pe una internationala: consul la… Salonic! Exemplele sau reconfirmarea proverbului ca ,, Aschia nu sare departe de trunchi”, pot continua cu multe , multe asemenea ,, legalitati”comise de catre cei ajunsi, prin votul nostru(al unora dintre noi), in locuri si posturi nicicand visate!…

Ne oprim insa aici , intrucat sunt prea multe intrebari de pus si, deopotriva, raspunsuri de asteptat!…
Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.