Intretinerea cantarului comercial

Cantarul reprezinta instrumentul fara de care comertul nu ar mai fi posibil in acest moment. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta ofera indicii despre greutatea unui produs precum si informatii despre valoarea acestuia. Deoarece comertul s-a dezvoltat extrem de mult in ultima perioada si instrumentele de cantarit au fost obligate sa avanseze din ce in ce mai mult astfel incat in momentul de fata piata de profil ofera celor care doresc sa deschida o afacere urmatoarele tipuri de cantare comerciale:

  • Cantar comercial cu eticheta;
  • Cantar electronic comercial;
  • Cantar platforma;
  • Cantar cu carlig;
  • Cantar de precizie;
  • Cantar pentru numarare piese;

Cantarelor comerciale indiferent de tipul acestora trebuie sa li se ofere o ingrijie adecvata pentru a putea functiona in parametri optimi, in caz contrar actul comercial fiind serios afectat. Pentru ca acest lucru sa nu se intample iata cateva sfaturi cu privire la modul in care cantarele comerciale trebuie intretinute astfel incat acestea sa functioneze la paametri obisnuiti o perioada cat mai lunga de timp.

Temperatura reprezinta unul din parametrii care pot afecta buna functionare a unui cantar, indiferent ca este vorba despre un cantar 300 kg ori despre un simplu cantar electronic. Pentru ca acest criteriu sa nu afecteze buna functionare a cantarului se recomanda ca acesta sa fie depozitat intr-o incapere in care temperatura aerului sa fie constanta indiferent de anotimp. De asemenea produsele care se aseaza pe un cantar platforma 300 kg sau pe oricare alt tip de cantar platforma trebuie sa fie la temperatura camerei in care se afla respectivul cantar  pentru ca procesul de cantarire sa nu fie afectat in nici un fel.

Praful afecteaza nu doar buna functionare a unui cantar comercial ci mult mai multe obiect inidiferent de natura acestora. Avand in vedere acest lucru cantarul comercial trebuie sters in fiecare zi de praf, dar mai ales inaintea fiecarei utilizari.

Nu in ultimul rand, nivelul de umiditate din incaperea in care este depozitat cantarul comercial reprezinta un alt criteriu ce trebuie avut in vedere atunci cand vine vorba despre modul in care trebuie intretinut un cantar comercial. Acest nivel trebuie sa fie cat mai mic astfel incat functionarea cantarului sa nu fie afectata sub nici o forma.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum înviem presa scrisă?

M-am gândit ce bine era în 2008-2009 chiar în presa scrisă. Atunci înainte să ne lovească și pe noi criza...

Breaking bad – final de serial

Am terminat de urmărit serialul Breaking Bad. Îmi pare bine că m-am apucat să-l urmăresc după ce s-au terminat filmările,...

Hoțul strigă hoțul!

Acum ceva vreme am copiat fără să știu textul celor de la Times New Roman. Nu intru în detalii, știți...

Close