Leapşa online

E prima leapşă creată de mine, aşa că aveţi oţâră indulgenţă. Dacă n-aveţi, are la magazin, 3 kile 10 mii.
Gata, aţi luat? Na, citiţi şi preluaţi-o!

1) De ce ai blog?
Prima dată mi-am luat domeniu, să am şi eu site băi, da? Să fiu şi eu ciumeg. După aia am vrut să pot să scriu pe site când vreau, fără să modific fişierul index.hml de fiecare dată când mă apuca pe mine dorul de grăit. Şi cică asta deja exista de vreo 2 ani prin alte ţări, se numea blog. Grea treabă, nici acu nu ştiu bine cum şi cu ce se haleşte. Apoi mi-am făcut spanacu‘ ca să câştig şi nişte bani dacă tot scriu aşa fără rost.

2) Ce te-a determinat să alegi numele site-ului?
Păi primul, Zwargolak, era porecla mea de IRC de prin 2000. A doua poreclă după MADSEN (de la Michael Madsen). De unde Zwârgolak? Dintr-o comedioară tâmpită, unde profesorul Van Helsing, un neamţ bătrânel abia putea pronunţa cuvintele în engleză. Aşa că din vârcolac ăla zicea vârgolac. Până la Zwârgolak era numa un pas. Apoi Spanac l-am creat după multe încercări de-a găsi un nume hazliu. Şi am ales ăsta, ca să zică lumea “ete… spanac”.

3) Blogul tău a ajuns acolo unde voiai?

Nu, şi nici nu cred că va ajunge. Că am zilnic 635546,7 idei excelente, şi când postez ceva, scriu numa tâmpenii. Dar e timp şi loc de mai bine. De mult mai bine.

4) Cât de des scrii, cât timp aloci blogului?
Unul sau 2 posturi pe zi, dar acum voi începe să scriu mai des, şi să aloc mult mai mult timp acestui proiect. Am mai spus, am nişte idei care vor prinde, am şi oameni cu care le voi pune în practică, numai că timpul şi evident partea materială lasă (mult) de dorit. Dar când voi pune în practică astea 4-5 idei principale, vor rupe gura târgului. De ajuns să spun că în România nu s-a mai făcut aşa ceva?

5) De pe ce îţi scrii posturile?
De pe computer. Că n-am câştigat niciodată vreo tabletă ori vreun NOTEBOOK la niciunul dintre concursuri. Şi rar de pe telefon. Unde ca să pot să pun linkuri sunam ba un Gamer brutal, ba un Jidan şi-i rugam să-mi facă ei linkurile + poze.

6) Ce computer deţii (caracteristici):
Aici ţin să-i mulţumesc lui Ovidiu, că dacă nu era el să mă zgândăre, rămâneam cu sistemul vechi. Am procesor E8400, overclockat la 3.7 Ghz, 4 giga ddr2 ram (abia aştept să bag ddr3), placă video asta d-aici, 1 hdd 1 tera, 1 hdd 120 gb, 1 hdd 250 gb. Şi sunt aproape pline, nici eu nu mai ştiu ce e prin ele, şi unde anume. Am numărat într-un folder 21 de subfoldere în care aveam 4 fişiere… Carcasa e un Noname, graţie Jidanului, mouse-ul este un Logitech MX 1000, pe care l-am primit de la Crazzy (cel mai bun mouse pe care l-am avut vreodată). Tastatura actuală e un Trust. O d-aia ieftină, plină de praf pe care vreau s-o schimb, deoarece butoanele rămân blocate în draci pe ea. Ori de la praf, ori de la prea mulţi pumni primiţi… Iată de ce:

7) Dacă tot activezi pe blog, mai ai timp de prieteni adevăraţi, în afara mediului online?
Da, chiar m-am ales cu-n nou prieten bun cu ocazia asta. Păcat că tinerii din ziua de azi, ăştia din generaţia internet nu mai ştiu să aprecieze lucrurile cum erau pe vremuri. Când ei erau mici, noi (generaţia Mtv) ştiam să ne distăm şi altfel. Ce mă, acum la bătrâneţe şi abia mişcându-mi burţile urc în copac mai repede decât orice copilaş de 18 ani care s-a antrenat online în Assasin’s Creed.

8) Unde te vezi pe tine peste 5 ani?
Ca aia cu ce-ai făcut în ultimii 5 ani (ăia mai de vârsta mea ştiu despre ce e vorba). Păi în afară de masturbarea mentală scrisul pe blog, mă văd c-o afacere a mea. Din păcate nu ştiu cu ce. Nu, încă n-am un vis bine stabilit, am doar idei, multe şi puerile. Ba chiar mi-a dat prin gând să fiu şerif într-un orăşel de 3000 de locuitori din America. Sau inventator, veţi vedea nişte idei de-ale mele, trăznite, dar foarte utile.

9) Blogul actual îl vei avea peste 5 ani? Ce ar mai fi cu el?
Spanacu‘ va fi un brand. Nu mă, nu un Schwarzenegger, ci un nume. Cum e acu Noname, Noki sau Adidos. Serios însă (una din puţinele dăţi în care sunt serios), va fi un nume cunoscut. Sau cel puţin către asta trag eu. Sunt singur, nu am cunoştinţe SEO şi nici prieteni cunoscători de online, sau na, 2.0 cum e la modă acum să zici. Sau dacă am, dau de răspunsul etern “pune mâna şi învaţă”.

10) De încheiere, ceva sfaturi pentru cei mititei?
Da, sfaturi am, cu practica e mai greu. Puneţi mâna şi redescoperiţi natura băi. Urcaţi-vă în pomi, exploraţi pădurea, uite la Bobel cum face. Pentru asta are un “jos pălăria” de la mine. Şi nu mai luaţi de bună orice ştire de ultimă oră găsită pe net. Nu, Chuck Norris n-a murit, Spanacul nu e otrăvitor, iar degetul ăla găsit pe Marte nu e deget, e un falus. Ce naiba… Învăţaţi să treceţi prin prisma gândirii voaste înainte să acceptaţi orice a fi bun.

Am reciti tâmpenia asta de mai sus. La început mi se părea o idee genială, acum nici măcar genitală… Dacă vă place, luaţi-o şi voi. Leapşa mă. Dacă văd măcar un ameţit c-o preia, mă declar mulţumit. Ştiu că mai e alt aiurit ca mine pe undeva p-acolo. Băi, dacă eşti sub apă, nu vin să te scot, că mi-e frică de meduze. Şi nu suport apa, decât în bere, supă şi sucuri nesănătoase.

Comments

comments

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.