Lenovo S650

lenovos650

Bătrânul meu HTC Desire HD stă să pice. Cablul de încărcare e împușcat în 4 locuri, pe lângă deja lipiturile vechi de bandă adezivă. În plus, nu se mai aude bine, butoanele laterale nu mai merg, iar cel mai nasol, nu prea mai stă cablul în el.
E chin când se termină bateria. Trebuie pus într-o poziție, departe de oameni, animale și intemperii. Nicio adiere să nu dea peste fir, căci va cădea negreșit din mufă. Deci mufa e dusă aproape. Abia se mai încarcă.
De copiat ceva din telefon/ în telefon, nici pomeneală. Nu mai merge. Trebuie schimbat. Deoarece de reparat nu se mai pune problema.
M-am dus la vreo 2 service gsm-uri. D-astea de cartier, să facă și ei un ban cinstit.
– Cât mă costă să repar butoanele astea?
– 100 lei!
L-am înjurat în gând, deoarece la altul găsisem cu 45 de lei, butoane + manoperă + garanție 6 luni.
– Bine, dar ca să-mi schimbați mufa asta? (aia de încărcare care e dusă)
– A… Păi n-avem așa ceva.
– Cum n-aveți domnule? E o mufă! Dacă v-o aduc eu, cât mă costă?
– În jur de 80-90 lei.
– Domnule, mufa asta costă fix 5 dolari!
– Păi de ce nu v-o puneți dvs. atunci?

Vă urez 100 de ani fără clienți!

Și exact când aveam nevoie de un telefon, deoarece la ăsta i se dusese și bateria, de mă ținea 3 ore o încărcare, ajutorul mi-a venit de la WeyTech.
Mi-au trimis în teste un Lenovo S650.
Telefonul este foarte bun. La prețul de 790 lei, își face treaba cu prisosință. Stă cu netul pornit, cu umblat în neștire pe blog, youtube și google play, cam 4-5 zile. N-am văzut așa ceva la un android. Poate la HTC One. Am zis poate, deși nu bag mâna-n foc.
Lenovo S650 este un dual sim ce are un ecran de 4,7 inci, cu o rezoluție de 540 x 960 pixeli, 16 nmilioane de culori, iar densitatea pixelilor este de 234 pe inci pătrat.
Are slot card microSD de maxim 32 GB 8 GB memorie internă și 1GB RAM.
Camera foto principală este de 8mpx, iar filmarea este FullHD la 30fps. Este prevăzut și cu bliț LED. Camera foro/video secundară este VGA.
Are un procesor Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 și procesor grafic Mali 400. Terminalul a scos 17200 puncte în Antutu Benchmark. Față de 900 cât mi-a scos HTC-ul…

Se mișcă extrem de rapid și nu mi s-a blocat în nicio aplicație. În vreo 2 cazuri văzusem că stă degeaba și credeam că s-a blocat, însă aștepta o linie de rețea, fiind în metrou și nu avea deloc semnal. Vine instalat cu Android 4.2 Jelly Bean. Acum văd că-și cere update la sistemul de operare, însă deocamdată nu l-am instalat, nu cred că mai am atâta net pe cartelă. Trebuie să conectez iar switch-ul wireless.

Părți bune:
Camera video este excelentă. Îmi place cum filmează, mai ales la distanță mică, de câțiva cm. Nu focalizează automat în neant ca alte telefoane chinezești, ceea ce e perfect. Ca să filmezi cu bliț, acesta va trebui pornit înainte să începi filmarea, în timpul acesteia, pornirea luminii nefiind posibilă. De asemenea, în timpul filmării nu poți face poze.

Nu se încălzește deloc. Am stat pe el cu net pornit, butonat în jocuri, blog, vorbit la telefon și filmat câteva ore bune. Bateria abia dacă s-a consumat 10% și nu și-a schimbat deloc temperatura. Observ că la telefoanele Lenovo e o chestie frecventă. Nu se încălzesc.
Poate Samsungul ar trebui să ia lecții de la chinezi, cum să disperseze căldura aia eficient!
Bateria ține mult și bine, iar prețul este mai mult decât accesibil.

Părți rele:
Camera foto. din păcate camera foto m-a dezamăgit. Pe cât e de bună camera video, pe atât de slabă e camera foto. La lumină normală sau strălucitoare, scoate poze slabe. Culori șterse, ceea ce găsim și-n modul HDR. În condiții de luminozitate scăzută, e catastrofală. Zgomot de fond imens, iar flashul nu ajută pozele deloc. Pornește lumina, iar când se face poza, blițul se închide. În loc să stea aprins, el are o milisecundă de închidere, exact când se face poza. Drept urmare, pozele ies slabe rău.
Din fericire, alt punct negativ nu i-am găsit telefonului.

Mostre foto cameră secundară.
IMG_20140326_200405 IMG_20140327_062352

Mostre foto camera principală.
IMG_20140327_155413 IMG_20140327_160728

Mi-a venit cu o husă de cauciuc ce l-a protejat foarte bine la mici lovituri (nu, n-am dat cu el de pământ încă), precum și-o folie de protecție a ecranului. Mulțumesc WeyTech!

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ZIUA INVATATORULUI,TRADITIA SCOLII ROMANESTI!

” Paradoxal,o traditie....,,care va sa zica nu exista"! Nici nu poate exista atata timp cat ,dupa cum se stie,invatatorul ,dascălul,...

Am condus și azi

Zice-se că am condus și azi. O treime din timp am stat-o la Piața Sudului, la semafoare. De ce? Deoarece...

CE SE INTAMPLA OARE, CU NOI, ROMANII ? !…

Practic este greu de raspuns, dar si de inteles! De la o zi la alta, suntem martorii unor situatii fie...

Close