Luminile de la Brown Mountains

Parcul național Pisgah din Carolina de Nord, Statele Unite ascunde un mare mister. Anume luminile de la Brown Mountain. Acest munte are o înălțime medie de 1500 metri, însă o poveste cu totul și cu totul ciudată.

Povestea contemporană începe pe 24 septembrie 1913, când un pescar a observat niște lumini ciudate pe cer, roșii. A anunțat apariția lor ciudată, însă nu i s-au dat pe moment multă atenție.
– Ei, moș Tom iar s-a îmbătat și vede câte-n lună și-n stele.

Curând însă, au apărut și alte mărturii ale acestor fenomene stranii, din surse mult mai credibile. Bătrânii au făcut legătura între luminile acelea ciudate și dispariția indienilor nativi din 1200, poveste spusp din generație în generație. Curând, temerile americanilor s-au adeverit, deoarece odată cu apariția luminilor în mod frecvent, au început și persoane să dispară într-un mod la fel de misterios.
1280px-TableRockNC

Asta cu mult înainte de fenomenul New Mexico. În anii 20 nu existau avioane cu lumini roșii, sferice…
Mai mult decât atât, unii băștinași și-au făcut apariți câțiva ani mai târziu, îmbătrâniți, de nerecunoscut, speriați peste măsură, care povesteau de faptul că au fost răpiți de creaturi extraterestre.

Repet, țărani care nu au auzit de New Mexico (care s-a întâmplat la peste 20 de ani de fenomenele luminilor din Brown Mountain) și care nici nu aveau atâta imaginație încât să scornească asemenea povești de speriat copiii. Povești care se pupau al naibii de bine cu acele ale altor oameni care au reapărut după câțiva ani după primul “readus“.

În continuare în Brown Mountain apar acele lumini, iar locuitorii zonei știu deja că atunci când fenomenul începe, treaba începe să devină nasoală. Aparatura electronică o ia razna, zgomotele pădurii (animale, păsări etc) încetează brusc, apoi în mod cert cineva va dispărea.
În ciuda tuturor poveștilor și disparițiilor, Brown Mountain atrage anual mii de curiuoși ai fenomenelor paronormale și ai OZN-urilor. Un loc excelent de observat al luminilor este Wiseman’s View.
brown nountaon - wisemans view

Anul acesta s-a făcut și-un film pe tema luminilor, cu mărturii ale oamenilor din zonă (profesori universitari și țărani – rednecks), numit Alien Abduction. Vi-l recomand. Nu veți urmări o capodoperă cinematografică de genul “Independence Day“, însă dacă v-a plăcut Brair Witch, în mod sigur acest film inspirat din fapte reale va fi pe placul vostru.

Ce părere aveți, există extratereștrii?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.