M-am îngrășat de la atâta internet!

Cum ți-a schimbat viața internetul?” Nimic mai simplu, m-a îngrășat. De la 75 de kilograme în 2005 la 110 acum. Adică vreo 3,5 kilograme pe an, din cauza sedentarismului. Plus mâncat la ora 3 dimineața și culcat la 5. Acum ultima masă o iau la 8 seara, iar la maxim 2 dimineața mă culc, poate chiar pe la 1. Și cu această ocazie, să răspund la câteva întrebări legate de internetul ăsta de zi cu zi:

1) De câți ani ai acces constant la Internet?
Din 2002. Prima oară când am avut internet (prin dial-up) a fost în 1992, pe vremea când ca să vezi o poză te costa vreo 3 lei plătibili la Romtelecom. Apoi, în 1995 l-am scos. Nu folosea mai nimeni din casă internetul, mail nici atât. În 2004 mi-am pus net de la o firmă de cartier, care a fost cumpărată de alta, câțiva ani mai târziu. În prezent sunt tot la ei abonat.

2) Care este prima ta amintire legată de navigarea pe Internet?
Prima adresă de mail și primul site XXX accesat. Doar ce face omul pentru prima dată când intră pe internet? Să fim serioși, nu caută date astronomice despre planeta Marte, cursuri SEO sau curiozități din Australia. Va căuta filme deocheate. Aia am făcut și eu. Landing pageul se încărca în 3 minute, cu cel mai bun browser la vremea aceea, defunctul Netscape Navigator. Și acum țin minte verdele, negrul și timona aceea. Ce vremuri…

3) Ce faci zilnic pe net? (Citești stiri, te documentezi, asculți muzică, lucrezi, scrii pe blog, vorbești cu prietenii, faci cumpărături online?)
Zilnic pot spune că lucrez. Scriu pe blog sau mă documentez. Asta este, momentan, slujba mea. Blogul (blogurile, mai bine zis). De vorbit nu prea îmi place să vorbesc pe chat, prefer să vorbesc la telefon sau să mă văd cu omul față în față. Pe vremuri îmi plăcea să chat-uiesc pe mIrc, însă mi-a trecut. Știri citesc o dată la 2 zile, când observ câte o mișcare importantă pe glob. Cumpărături online mai rar, însă mai fac și din astea. Lunar pot spune că-mi fac anumite plăți legate de bloguri (hostinguri, reclame etc.)

4) Când ai descoperit bloggingul? (Ai blog hostat gratuit sau cu plata? Cum ti-ai promovat blogul?)
Bloggingul l-am descoperit în 2009. Primul website l-am avut însă în 2002. A exista până în 2004 (cumpărat cu o carte de credit a unei americance, cadou de la un mircoman), apoi următorul site mi l-am luat în 2009. Îl am și acum. Toate blogurile mele sunt la hosting cu plată. Cu cele gratuite am pățit-o de multe ori, așadar prefer să dau un ban și să am anumite certitudini. La început nu mi-am promovat blogul. Nu știam ce e aia promovare. Comentam la vreo 2-3 bloguri și atât. Dacă aveam 6 vizite pe zi, era mare minune. Când am avut 300 de vizite am tras o beție cruntă! Abia prin 2011 mi-am făcut cont pe Facebook. Iar modul de-a face reclamă este spamul pe grupuri. Am peste 140 de grupuri. Pun linkuri pe ele, doar-doar i s-o părea cuiva ceva important. Însă de ceva vreme nu mai folosesc nici metoda asta. Traficul venit de pe facebook nu este relevant, sunt “clickuitori” de ocazie, care vin atrași de poze. am probat metoda când puneam femei îmbrăcate sumar.

5) Cum crezi că ar fi viața ta acum fără Internet?
Vreau, nu vreau, din asta-mi câștig existența. Fără internet nu pot trăi. Însă mi-ar plăcea să nu fi atât de dependent. Mi-ar plăcea să stau pe o insulă, într-o cabană făcută de mine, cu electricitate, apă curentă, canalizare, internet și semnal la telefon. Aș intra pe net doar seara, 2 ore, cât să verific mailurile. Însă asta ar însemna să am din ce trăi. Și cum nu te plătește (mai) nimeni să stai degeaba…

6) Cum crezi că va arăta viitorul Internetului?
Aici voi pune un răspuns pe care l-am auzit la Cineva. Internetul va ajunge la 3.0, când calculatorul va lua singur decizii în locul tău. Unele chiar de viață și de moarte. Însă nu cred într-o apocalipsă de genul Terminator, ci mai degrabă una zombie sau de genul “un meteorit la lovi Terra“.

Pasez “leapșa” oricui citește aceste rânduri și vrea să intre în concurs, sau doar să răspundă așa, de dragul unei conversații interesante.
internet

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.