Metrologie la superlativ in laboratorul ARC.ro Brasov

Fara metrologie, unitatile de masura si-ar pierde acuratetea nu numai de la o tara la alta, ci si de la o asezare la alta sau de la o unitate la alta. Din pacate exista si oameni care masluiesc in mod voit echipamentele si aparatele de masura, dar si uzura isi pune amprenta asupra capacitatii lor de a indica exact, asa ca etalonarea si verificarea acestora sunt iminente.

Au nevoie de etalonare periodica: multimetre digitale, multimetre analogice, clesti ampermetrici, aparate pentru masurarea rezistentelor de dispersie a prizei de pamant, megohmetre, calibratoare digitale, surse de curent/ tensiune, microohmetre, analizoare de calitatea energiei electrice, echipamente pentru verificarea instalatiilor electrice, truse de testat relee, echipamente de testare cu inalta tensiune (Dielectrimetre), osciloscoape, tangent Delta.

Metrologia realizeaza uniformizarea si exactitatea unitatilor de masura dintr-o anumita tara si corelarea acestora cu standardele internationale. Schimburile comerciale sunt echitabile gratie metrologiei care este stiinta masurilor si aplicatiilor acestora.

 Laboratorul de Metrologie, Brasov are misiunea nobila de a realiza verificarea si etalonarea mijloacelor de masura, mentenata si reparatii, precum si comercializarea unor dispozitive de masura necesare activitatilor productive si stiintifice. Activitatea specialistilor din institutia amintita mai sus reprezinta intersectarea metrologiei stiintifice, cu cea legala si industriala.

De 10 ani, inginerii foarte bine pregatiti si tehnicieni ofera clientilor operatii profesioniste de etalonare-verificare a echipamentelor de masurare, consiliere in domeniul metrologiei, reparatii si mentenanta a aparatelor de masura, iar in ultima vreme organizeaza cursuri de formare profesionala cu nivel international de pregatire in domeniul termoviziunii.

Unitatea este acreditata national si international, de asemenea comercializeaza produse de foarte buna calitate fabricate in alte tari, Franta fiind unul dintre partenerii de incredere.

Multimetrul este pentru electronist ceea ce reprezinta un stetoscop pentru un medic de familie. Multimetrul are capacitatea de a masura principalele marimi electrice si anume: rezistenta electrica, tensiunea electrica, tensiunea alternative, intensitatea curentului electric, curentul continuu si curentul alternative.

 In laboratorul recomandat anterior se pot etalona multimetrele digitale utilizate in aplicatii industriale si de laborator cu rezolutie maxima 6 1/2 digiti, avand domeniile: tensiune continua, pana la 1000 V, tensiune alternativa, pana la 1000 V, rezistenta, pana la 1000 MΩ, curent continuu, pana la 10 A, curent alternativ, pana la 10 A.

 

 

Si multimetre digitale tip cleste sau clesti ampermetrici  sunt etalonati cu succes in laboratorul de metrologie ARC Brasov cu respectarea urmatoarelor domenii: tensiune continua, pana la 1000 V, tensiune alternativa, pana la 1000 V, rezistenta, pana la 1000 MΩ, curent continuu, pana la 1000 A, curent alternativ, pana la 1000 A.

La ARC.ro se executa etalonari si pentru analizoare. Semnalele electrice sunt deosebit de complexe fiind caracterizate de doua reprezentari:

  1. Timp, se iau in calcul timpii de crestere si descrestere ai semnalelor de tip impuls
  2. Frecventa.

Analizoarele de spectru masoara puterea componentelor spectrale. Uneori el este utilizat simultan cu osciloscopul, fiindca analizorul ia in calcul amplitudinea, in timp ce osciloscopul urmareste amplitudinea in functie de timp.

Recomandam verificari si etalonari ale analizoarelor de calitatea energiei electrice monofazate si trifazate, pe urmatoarele functii:  tensiune alternativa, pana la 1000 V, curent alternativ, pana la 1000 A, frecventa electrica, 45-70 Hz, putere activa monofazata 100 W-27,6 kW (in regim acreditat), 100 W-230 kW (in regim neacreditat), putere activa trifazata 300 W-82,8 kW (in regim acreditat), 300 W-690 kW (in regim neacreditat) si armonice de tensiune.

Daca aveti posibilitatea de a va deplasa cu echipamentele si aparatele la adresa fizica a laboratorului, aceasta este: Str. Fantanii nr.17, 500482 BRASOV. Exista si posibilitatea negocierii unui service mobil, care se poate realiza telefonic: la 0268 – 472 577// 0268 – 477 777

sau online:e-mail: arc@arc.ro.  Metrologia este reprezentata la superlative in unitatea amintita prin complexitatea de servicii oferite clientilor si prin calitatea acestora.

ARC Brasov pune la dispozitia celor interesati: masuratoride uz general, aparatura de laborator, testere pentru telecomunicatii, testere pentru electrosecuritate, echipamente de verificare PRAM, analiza calitatii energiei si marimi neelectrice.

 

Propriul laboratorul al unitatii unde va desfasurati activitatea poate fi dotat cu:  analizatoare de spectru si semnal, multimetre de laborator, surse de tensiune si curent, sarcini electronice, frecventmetre, RLC-metre, decade, programatoare universale si analizoare de protocol.

Inainte de a cumpara camere termoviziune profitati de cursul cu acreditare international de termoviziune, care va ofera o calificare din ce in ce mai cautata fiindca domeniul ia amploare.

Camerele de termoviziune usureaza munca multor specialist. Ele se utilizeaza la frontiera pentru supravegherea oamenilor si animalelor, folosesc la inspectia termica a cladirilor, inlocuind munca de echipa cu cea a unui specialist, sunt utile echipajelor de la crima organizata si depisteaza scaparile de gaze. Ele sunt usoare si pot fi manevrate cu o mana.

Chauvin Arnoux Camera de termoviziune C.A 1882 DiaCAm IR are detectorul de 160X120 si senzitivitate de 0.08°C. Cursorul manual si faptul ca este usor de folosit detectie automata a punctelor reci/calde pe arii ajustabile.

Printre caracteristicile generale ale acestui produs retinem: senzitivitate termala: 0.08°C la 30 °C,

gama de temperatura: -20°C pana la +250°C, lentila cu unghi larg: 38° x 28°, mod mixvision pentru a vizualiza imaginile IR, imaginea reala si suprapunerea imaginii IR peste cea reala,

stocare de pana la 1,000 imagini radiometrice pe cardul SD, ecran 3-inch multidirectional,

protectie IP54, iesire video pentru a fi folosita cu un video proiector, software RyCam Report livrat ca standard, termenul de garantie fiind de 1 an.

Fluke Ti450 Camera de termoviziune 60Hz are o garantie de 24 de luni, este mai robusta si mai performanta.  Imaginile furnizate de ea sunt clare si precise, prin directionare si declansare camera proceseaza automat o serie de imagini focalizate in plan apropiat si indepartat. Telemetrul cu laser integrat permite calcularea cu precizie milimetrica si afisarea distantei de la tinta dorita. Sunt capturate mai multe imagini si combinate eficient intre ele pentru a crea o imagine 640 x 480. Toate operatiunile sunt executate intr-un timp foarte scurt, monitorizarea fiind perfecta: cu inregistrare video, redare video si telecomanda.

Pentru aceste produse si cursul ce reprezinta o noutate nationala por fi obtinute informatii de la specialistul Constantin Iosim, acesta putand fi contactat telefonic la 0726 746 424 sau prin posta electronica: constantin.iosim@arc.ro.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.