Mi-am luat tabletă

Imediat după ce am luat Duster m-am gândit că ar trebui să-mi iau și o navigație. Pentru că folosesc foarte des gps-ul. Adică aproape de fiecare dată când fac un drum. Și cum îmi place să fac drumuri dese  în afara Bucureștiului, pun gps-ul, nu neapărat că aș avea nevoie, ci pentru o siguranță în plus, că nu greșesc drumul. 

Cum de mergeau părinții sau bunicii cu mașina, folosind hărțile, nu-mi pot imagina. Am zis că odată voi face un drum cu mașina, fără să știu unde mă voi duce. De întors m-oi întoarce folosind indicatoarele. 

Mi se întâmplă chestia asta aproape zilnic, să o iau pe niște străzi pe care nu le cunosc (în București), și să continui să merg până dau de o stradă cunoscută, de unde-mi pot continua drumul spre casă. Nu știu cum reușeau părinții și bunicii noștri să meargă așa, între orașe cu mașina, folosind hărțile alea imense…

Dar să revenim la tabletele noastre. Voiam navigație, dar costa vreo 700 de lei. Ecran de 7 inci, iar la Duster, ca la majoritatea mașinilor, locașul navigației nu este foarte fericit. Asta deoarece este mult în jos, în partea centrală. Și cum trebuie să stai cu ochii mai tot timpul pe ecranul ăla, mai ales când ai de trecut prin străduțe lăturalnice și semafoare întortocheate, un accident este cât se poate de probabil. 

M-am gândit mai bine și am decis că decât să iau o navigație și s-o folosesc doar la mașină, de ce să nu iau eu în banii ăia o tabletă? Cu funcție SIM, cu ecran mai mare, e mobilă, seara o pot folosi pentru citit mailuri/ presa, scrie articole și viziona filme. 

Tableta aleasă este un Teclast P20HD.  Are ecran IPS de 10.1 inci, procesor octacore de 1.8 ghz, 4 GB RAM (da, 4 giga de RAM), o baterie de 6000 mah. și rezoluția de 1920 x 1200. În plus, acceptă cartelă SIM, putând fi folosită și ca telefon, cu conectivitate permanentă la internet. Ecranul este foarte luminos, putând fi văzut și-ntr-un soare destul de puternic. Camera frontală este de 2mpx, iar cea principală de 5 mpx. Nu vă așteptați la cine știe ce poze și filmări, însă nu am luat-o pentru asta. 

Abia aștept să o pot pune în funcțiune, fiind destul de mare pentru consola centrală a mașinii, însă preconizez că-n următoarele zile voi găsi o soluție care să mă satisfacă pe deplin. În plus, am scris acest articol ÎN INTREGIME de pe ea. Fiind a doua tabletă pe care pot scrie un articol fără niciun fel de probleme. 

Revin cu modificările făcute pentru a o folosi pe mașină, cât de curând. 

 

 

 

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.