Nunta de diamant

Cică odată cu trecerea anilor și legătura dintre soți se consolidează, ba ajung și la nunta de diamant. Bine, la unii se consolidează, la alții se duce-n jos. D-aia și multe divorțuri…
Nu-i înțeleg pe unii. Se căsătoresc așa la plezneală, să vadă alea 5 zile cum e să fii însurat sau cum? Că după aceea, după ce-și revin din beție se iau la poceală. Și s-apucă să taie la propriu lucrurile de prin casă.
– Jumate mie, jumate lu’ vaca aia!

Fel de fel de oameni. Asta e pe partea cu divorțurile. Pe partea cu consolidarea e mult mai mișto. Bine, nu zic că aici nu vor fi certuri, însă sunt constructive. Care ajută la legătura mai trainică între soți. Și eu mă cert cu nevastă-mea. Însă asta nu face decât să ne unească mai mult. Așa trebuie într-o căsnicie normală. Abia aștept nunta de diamant. Adică aia la 75 de ani de căsnicie parcă, nu? Pentru că atunci vreau să fac ce n-am reușit la nuntă…

Adică să mă plimb cu soția cu… limuzina. Da fraților, ceva ce n-am reușit atunci și-mi pare rău și acum. Demult voiam eu să mă plimb cu-n limo. Că văzusem eu prin filme cum ia un flăcău o limuzină cu prietenii lui și se plimbă prin America. Și-n liumuzină numa gagici bune și șampania de curgea în valuri… Așadar rămăsesem setat pe limuzină. Însă n-am avut șansa. Bine, bani să fi avut, că te ducea șoferul și la piață și înapoi… Însă mi-am promis că la nuntă să fac pasul ăsta. Găsisem de unde să iau limuzine meseriașe la prețuri acceptabile. Totul era aranjat în capul meu. Numai că na, una gândești de capul tău, alta se întâmplă când decizi pentru amândoi.

Și nu știu ce m-a pus să-i destăinui gândurile mele soției. Mamă, ce de scandal. Nici nu ne însurasem și deja scandal…

– Ce limuzină? Aia-mi trebuie mie? Un buchet de mireasa de Doamne-ajută n-ai luat și vrei să arunci milioane pe cai verzi pe pereți?
– Păi iubi, am să-ți iau! Cândva!
– Păstrează banii, că or să ne trebuiască!
– Păi mă fată, am vorbit, am aranjat tot, spuneam eu sfios.
– Te duci la ăia, sau le dai telefon și zici că nu mai vrei. Că doar n-ai semnat contractul cu sânge. Acum rezolvi!
– E duminică acum…
– Atunci mâine la prima oră!

Să mai spun că m-a trezit a doua zi la 6 dimineața, când pleca la muncă, să mă pună să rezolv treaba? Nu vă mai spun. Uite motive de ceartă. Ba limuzine, ba buchete nasa, ba Dumnezeu mai știe ce. Femeile vor lucruri total diferite de bărbați în ceea ce privește nunta.
Floraria-Mobila

Însă le înțeleg. Ele nu ne înțeleg pe noi. E eveniment unic în viață. Sau, cel puțin, cam așa ar trebui să fie. Însă, la mine la nuntă mă bucur că am reușit să rezolv aproape tot cu aranjamentul floral, datorită profesioniștilor cu florarie online. Zic aproape tot, deoarece nu prea i-a plcăt ei buchetul de mireasă. Doar voia să-i fie ceva pe plac. Degeaba am vreut eu trandafiri roțșii (simbolul iubirii, vorba aceea), când ea voia albi, simbolul puritîții și-am neprihănirii. Ete scârț, îmi ziceam, albul e doliu la japonezi, depinde din ce parte privești lucrurile.

Așadar, dacă vreți să vă scutiți de bătăi de cap la nuntă, luați aminte: Luați-le cele mai frumoase flori. Tatonați înainte terenul și vedeți ce flori preferă. Nu dați banii pe limuzine, Adrian Minune să cânte la nuntă sau costume Armani…

Articol participant la acest concurs.

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.