O EMOTIE TRANSFORMATA-N SARBATOARE:ZIUA INTERNATIONALA A DORULUI!

Aflu ,nu fara surprindere,ca astazi saratorim o noua zi:Ziua Internationale a Dorului,ce apartine Orasului Minunilor, o miscare sociala initiata în 2014 de trupa Vunk.Dupa ce aproape an de an tot sarbatorim Zile in sir:ziua muncii,a femeiei,a copilului,limbii romane,a invatatorului,regalitatii,portului traditional etc.etc-ieri a fost si cea a ….asistentului medical-astazi,iata, alta!

De multe ce sunt,risti sa le si-ncurci!Aceasta noua Zi,cea a DORULUI,a fost sarbatorita pentru prima data in Romania pe 13 mai 2015.Deci ,in urma cu patru ani!Atunci cand membrilor trupei Vunk, care au vrut sa dedice aceasta zi tuturor celor care se simte departe de tara, de cei dragi sau de copilarie..Acum insa, in 2019, Ziua Dorului se concentreaza mai ales pe dorul de copilarie.„Deseori, spunem ca ne e dor de locurile copilariei, dar rareori ne facem timp ca sa mergem acolo. Plecând de la acest lucru si de la faptul ca spunem deseori ca sarbatorim tot felul de zile care nu ne apartin, am zis sa propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care sa luam atitudine în ceea ce priveste acest sentiment- precizeaza Cornel Ilie,vocalistul trupei sus scrise.Ne plângem ca ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoste acest lucru si pâna la a face ceva în acest sens este cale lunga. Deseori, spunem ca ne e dor de parinti, dar cu greu ne gasim timp sa îi sunam”.Pentru a celebra aceasta zi, membrii trupei Vunk au lansat un clip, de 3 minute, si o pagina speciala pe Facebook. ”Nu ne-am propus sa facem ceva anume. Fiecare va face ceea ce simte pe data de 13 mai. Pe pagina de Facebook creata special pentru aceasta ocazie invitam pe toata lumea sa lase un mesaj de dor pentru cineva. Toti cei care vor dori sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Dorului si sa transmita un mesaj celor dragi vor putea folosi pe retelele de socializare hashtag-urile #ZiuaDorului si #DorulMeu”, a mai spus pe net Cornel Ilie.Tot astazi cica s-a deschis si Expozi?ia “Copilarie minunata – Jucarii de altadata”ce îndeamna pe copiii de azi sa descopere cu ce s-au jucat parin?ii sau bunicii lor .
Asa ca,fiecare face ce crede in aceasta noua ZI ,a Dorului!Eu unu’,zau,nu stiu ce sa mai cred?!Totusi,ma intreb:pe cand si o zi a …betivului,a hotului sau a mincinosului?De ce nu si a naivului,credulului sau chiar a ….prostului?!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.