Câți litri de lichide bei pe zi?

Erau reclamele acelea la TV cu “beți zilnic 2 litri de lichide. Or mai fi și acum, nu știu, n-am mai urmărit TV-ul de ceva vreme. Chestia asta ți-o spune și doctorul. Să bei 2 litri de apă pe zi. Recunosc faptul că m-am învățat să beau puține lichide. Adică reușesc să trec ziua cu jumătate de litru. Vara consum mult. Pe căldurile astea beau apă în prostie. Ceea ce e normal. Bei apă, imediat o transpiri și va trebui să bei din nou. Am ajuns să beau cam 3 – 3,5 litri de apă pe zi. Fără să pun la socoteală o cană cu lapte dimineața și o bere non-alcoolică, dar cu lămâie, din 3 în 3 zile.
Da, e bine să bei lichide fierbinți, însă parcă nu-ți vine. Deoarece ai fost învățat cu apă rece, suc rece, bere rece. Eu rar mai beau rece. Nu pot, mă dor dinții, mă doare gâtul. La temperatura camerei sau amestecată cu apă de la frigider.
water-glass
A, când sunt la plajă sau la piscină, berea rece dispare imediat pe gâtlej. Nu știu cum să explic, însă nu mă mai doare nici gâtul, nici dinții.
În fiecare zi iau un bidon de 5 litri de apă plată. Beau ultimul pahar a doua zi din bidon. Mai e și soția, care bea din bidon, însă în timpul zilei e la muncă, deci am toată apa pentru mine.
Voi câți litri de lichide beți pe zi?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.