O nouă plimbare cu mașina. Cu video din trafic

Voiam să-mi duc mașina la spălat. Ceva de genul:
Interior/ exterior, boss?

Însă n-am reușit. Am dus-o până la benzinărie, să mai bag de 50 de lei niște benzină. L-am lăsat pe nenea de la benzinărie să pună combustibil și să spele geamurile, mă și mir că i-am dat 5 lei pentru asta, apoi am întins-o până la Cora. Să iau una, alta. Și-am găsit un dispozitiv de prins telefonul în geam. 20 de lei am dat pe el, însă mă mir cât de bine a funcționat. Adică n-a picat și nu s-a mișcat din loc, având în vedere că telefonul e destul de greu și-mi cam place să intru în gropi. Unii (ar) zice că din cauza prostiei. V-ați prins, da?

Am parcat-o cu fața între 2 mașini la Cora, m-am plimbat, am luat cele trebuincioase și hai acasă. Evident, locul de parcare era în continuare blocat, așa că am pus-o undeva unde ținea de câțiva ani administratorul vechea lui Dacie, sub prelată. Numai că acum a rescos-o la plimbare. Poate ar trebui să mai dau o tură și cu a mea, că mai are 19 zile de RCA. Și nu mă văd foarte darnic să scot alți 450 de lei să-i prelungesc asigurarea pe 6 luni.

Asta deoarece am reușit să bușesc pe cineva cu Polo. Nu rău, o mică tamponare. Adică bara spate zgâriată și puțin crăcănată față de caroserie. Ăla m-a dus la un tinichigeriu ce zicea 500 de lei. I-am zis amiabilă. Mă costă 700 lei așa cu amiabila. Evident, în rate de 2 ani, până revin la B0. Nimic periculos, numai că atunci când e strada plină de mașini, chiar contează clipa aia de neatenție. În cazul meu, am observat că se înserase afară și mulți aveau luminile aprinde, iar eu nu. Și cât mi-am luat ochii din față să văd unde e butonul să pornesc luminile, am văzut stopurile roșii ale ăluia din față. Și ca orice începător, n-am pus frână brusc. Am apăsat mai întâi pe ambreiaj, apoi pe frână. Că așa ne învață la școală. De fapt, se pune frână. Bruscă dacă e cazul. Nu dai cu botul de volan, că te prinde centura, și dacă se oprește motorul nu-i nimic. Îl repornești. Și mai bine ți se oprește motorul decât să dai peste cineva. Bine că în față n-a fost un pieton, că-l vizitam la spital.

Așadar, după scurta istorisire, revin în zilele noastre. N-am mai dus-o la curățătorie, deși ar cam trebui, fiind plină de mizerie și pe dinafară și pe dinăuntru. Sunt curios cum or s-o curețe oamenii de tot lacul ăla care va trebui dat jos sau adus la nivel cu vopseaua când o voi colanta. Deoarece cea mai ieftină soluție este recolantarea mașinii. Nu cât de curând, însă pe viitor. Revopsirea e soluția optimă, însă este și al naibii de scumpă. La banii revopsirii îmi iau altă mașină. Sau un Samsung s8.

Și-am reușit să filmez în trafic. Nu spun nimic haios, vorbesc de unul singur, mă uit rar către cameră, însă înjur vreo două minute cutia de viteze și timoneria. Deoarece, una dintre probleme este că atunci când vreau să scot mașina din marșarier, trebuie să apăs pe schimbător. Dacă doar o trag la punctul mort, ea tot în marșarier rămâne. Și să vezi chin cu ea când am dat cu spatele, încurcând o bandă întreagă, că nenorocita nu voia să iasă din marșarier. 

E greu cu începătorii în trafic, tocmai de aia ni se pune “lămâia prostului” în geamuri. Ca să vadă ceilalți participanți că ești la început și-i vai de capul tău. Avea și Micuțu o scenetă pe tema asta. Mergea de minune aici.

Eh, abia m-a sunat unul că n-are loc să intre în parcare prin spatele meu. Săracul. Că din stradă nu poate intra dacă are alții în spate. Eu cum dracu am reușit să intru, începător fiind, numai el nu. Mă rog, am coborât și am dat-o mai în față. Ai dracu sunt oamenii mă. Serios, chiar mă gândesc la faptul că omenirea asta are nevoie de acel restart de care ziceam. Mă rog, e-n draft articolul de vreo 3 ani, neterminat, însă temă pentru acasă să-l fac și p-ăla înainte de Nibiru 3000.

 

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.