Prima părere despre aditivii de benzină

Am pus mâna de-am citit cam tot ce-am prins pe tema aditivilor de combustibil. Că-ți curăță injectoarele, că-ți mai aduc “șasă cai frumoși” înapoi în motor, că spală pe jos și fac niște spaghette de-ți lingi deștele. Și m-am dus în supermakert și-am luat cel mai ieftin aditiv de benzină, STP. O sticluță de 200 ml, roșie. Cică să pui… bă băiatule, acu m-am prins eu de prostia pe care am făcut-o!

Ăștia ziceau să pui juma de sticlă la un plin de benzină. Eu, ca prostovanul, am pus juma de sticluță la juma de rezervor. Și-a doua zi mă miram că merge prost mașina. Se tura în draci și de accelerat, sufletul. Zicea un flăcău că abia după 40-50 de kilometri de mers ca melcul și-a dat drumul motorul și rupea strada. La mine nu, doar am pus dublul de aditiv față de cât se pune în mod normal.
Din ce-am citit, cei mai mulțumiți de aditivi au fost cei cu motoarele diesel, în schimb “benzinarii” nu au avut păreri prea bune.

Așadar, aditivii de benzină în cazul meu sunt… slabi. Că n-am pus cât a trebuit, deci nu mi-a mers motorul ca unul de 500 de cai putere. Însă pe viitor am să bag în rezervor niște acetonă. Puțină, 2 linguri, vreo 10 grame. Să vedem atunci cum va trage motorul. Zice-se că-i crește cifra octanică a benzinei. Deci decât să dai 5.4 lei pe un litru de benzină de 99 sau 100, iți pui benzină de 95 și-o linguriță de acetonă și e aceeași treabă. Rămâne de văzut.

Atenție: nu v-apucați să faceți chestiile astea “citite pă net“, până nu le pune un tâmpit în practică.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce bere am primit de ziua copilului?

A trecut 1 iunie. Ziua copilului de pretutindeni. Să vedeți ce-a fost la mine. Mă trezesc și dau să pup nevasta. Lângă...

POLITICA ROMANEASCA, MULT PREA TRIBUTARA POPORULUI!….

Doar cateva zile ne mai despart pana la data la care Parlamentul va vota, probabil, propunerea facuta de PSD si...

Vreau ce nu există

O temă nouă! Aia vreau. Tema actuală îmi face unele probleme... De o lună tot caut o temă care să...

Close