Prima părere despre aditivii de benzină

Am pus mâna de-am citit cam tot ce-am prins pe tema aditivilor de combustibil. Că-ți curăță injectoarele, că-ți mai aduc “șasă cai frumoși” înapoi în motor, că spală pe jos și fac niște spaghette de-ți lingi deștele. Și m-am dus în supermakert și-am luat cel mai ieftin aditiv de benzină, STP. O sticluță de 200 ml, roșie. Cică să pui… bă băiatule, acu m-am prins eu de prostia pe care am făcut-o!

Ăștia ziceau să pui juma de sticlă la un plin de benzină. Eu, ca prostovanul, am pus juma de sticluță la juma de rezervor. Și-a doua zi mă miram că merge prost mașina. Se tura în draci și de accelerat, sufletul. Zicea un flăcău că abia după 40-50 de kilometri de mers ca melcul și-a dat drumul motorul și rupea strada. La mine nu, doar am pus dublul de aditiv față de cât se pune în mod normal.
Din ce-am citit, cei mai mulțumiți de aditivi au fost cei cu motoarele diesel, în schimb “benzinarii” nu au avut păreri prea bune.

Așadar, aditivii de benzină în cazul meu sunt… slabi. Că n-am pus cât a trebuit, deci nu mi-a mers motorul ca unul de 500 de cai putere. Însă pe viitor am să bag în rezervor niște acetonă. Puțină, 2 linguri, vreo 10 grame. Să vedem atunci cum va trage motorul. Zice-se că-i crește cifra octanică a benzinei. Deci decât să dai 5.4 lei pe un litru de benzină de 99 sau 100, iți pui benzină de 95 și-o linguriță de acetonă și e aceeași treabă. Rămâne de văzut.

Atenție: nu v-apucați să faceți chestiile astea “citite pă net“, până nu le pune un tâmpit în practică.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.