Omul modern moare fara tehnologie sau internet!

Ziceam nu demult despre cetateanul care statea la institut 8 ore pe zi cu o foaia alba in fata si nu facea nimic. Si uite ca azi sunt pus in situatia lui, fara sa vreau. Carte inca nu mi-am luat la mine, ca doar am 2 telefoane, deci in RATB am ce face.

Da, am avut ce face pana am ajuns la munca cu 5% baterie.

L-am pus eu la incarcat, insa prin USB se incarca in cateva ore bune. Si nu prea poti face altceva pe el in timpul asta, ca se descarca bateria mai repede decat se incarca.

Dar hei, lucarm pe calculator, secolul vitezei, totul computerizat, totul este “prin internet“. Sanchi, azi n-avem voie sa deschidem netul. De ce? Pai se fac verificari, ca s-au gasit virusi pe calculatoare.

Ce verificari se fac daca nu-mi umbla nimeni la calculator? Si nici vreun radmin nu vad ruland in background.

N-avem voie sa deschidem nici site-ul sa verificam lucrari programate.
– Si ce le zicem clientilor care intreaba?
– Nu avem mai multe detalii.
– Putem sa-i indrumam pe ei pe site?
– Da, cum sa nu! Pai ce, pana acum nu i-ai indrumat sa caute pe site?
– Nu!
– Foarte rau!

Am zis un mare “plua mea” in gand si m-am apucat sa scriu acest articol. Ah, stai asa. Daca se verifica cumva, prin absurd, ce facem noi, putem presupune ca se vede si cand scriu?
Pai mai du-te ba sa te impusti, tu ala care citesti aici! Ce mama dracu, stam ca-n Coreea de Nord?

Vai, acum ma vor pune pe mine la zid si ma vor impusca. Voi muri martir ma, ca am luptat (din spatele tastaturii) pemntru drepturile omului.

Am zis ca “lasa ca dam drumul la jocurile alea de carti“. Alea gen solitaire, minesweeper si majhong. Aha. SUNT STERSE!

Bine ca am facut rost de la o colega de un incarcator, si-n 10 minute mi s-a incarcat telefonul la 17%. Si bine c-am platit ieri netul, deci pot mina dupa criptomonede, precum ma pot juca ceva online.

Mi-am zis ca maine dimineata ma duc la biblioteca sa iau o carte si sa intreb daca si unde pot dona cartile de care nu mai am loc.

Tocmai m-a tinut unul 7 minute la telefon. Ca n-avea nici date, nici nu l-am gasit in sistem, dupa adresa, dupa CUI, dupa nimic. Cica nu vreau sa-l ajut. Cum sa nu iubesti ma romanii astia? Avea un prieten o vorba, insa nu prea-mi vine s-o astern aici. Despre iubirea… orala.

Bun, acum am terminat de scris acest articol. Cum il public? Unde il public, daca nu pot da drumul la net? Il aud cum se zbate ca un leu in cusca, insa nu-l pot elibera. Big Brother vegheaza mai ceva ca Sfantul Petre, zice-se. Lucru tare incurcat.

Mai e posibilitatea sa copiez ce-am scris aici pe telefon (prin intermediul cablului de date), apoi sa-l public de pe telefon.
Chinul naibii si acolo, cu aranjat textul, pus linkuri.
38% baterie. Hai ca in vreo 2 ore dau drumul la net. Pe molescular. Sa ne citim cu bine!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.