Clientul nostru, fraierul nostru!

Pe vremuri era la modă zicala “Clientul nostru, stăpânul nostru“. Adică orice nenișor sau oricare tăntiță care plăteau pentru niște servicii sau produse, erau tratați regește. Repet, pe vremuri. Acum însă, treaba stă cam invers.
Avem dreptul de-a ne selecta clientela” sau chiar “marș mă afară“. Că deh, după norme europene, ne-am pus în rândul lumii. Sanchi, după aia auzi patronii cum se plâng că n-au clienți, că nu mai e ca pe vremuri, că ce bine era pe vremea lui Ceaușescu.

De ce zic asta? Pentru că am fost luat de fraier de către firma de curierat DPD. Și povestesc mai jos toată tărășenia.

Povesteam că de black friday voiam să iau câteva chestii. Până la urmă am luat țeapă. Dar am găsit anvelope iarna în alt magazin. La 150 lei bucata în loc de 100. Aveam nevoie de ele. Comand, cu plata la primirea produselor. Foarte bine și frumos, a doua zi primesc pe mail confirmarea comenzii și faptul că anvelopele au fost expediate către mine.

Asta pe data de 15, după cum se poate vedea în poza de mai sus. Și cum pe site-ul DPD zicea că în perioada de Black Friday treaba merge mai greu, fiind multe colete, nu i-am pistonat cu telefoane.

Pe data de 20, după 5 zile, le dau primul telefon. Îmi răspunde foarte politicos o domnișoară și mă asigură că se face tot posibilul să-mi vină mai repede coletele. Îmi face și o urgentare (verbală) pentru asta. Mulțumesc și mai aștept. E Black Friday, na, nu sunt singurul client.

Pe data de 26, sun iar. Îmi răspunde în doi peri o duduie și mi se spune același lucru. E black friday și noi nu vă găsim coletele în depozit.
– Cum adică nu le găsiți?
– Sunt foarte multe comenzi și nu au fost depistate.
– Și știți cât mai am de așteptat?
– Nu, de unde să știu?
– Păi e depozitul dvs., nu al meu.
– Da, nu le depistăm.
– Bine doamnă, dar dacă vin eu la dvs. la sediu, sau unde aveți depozitul să le ridic, e bine? Că o fac și p-asta, am nevoie de anvelopele astea că vine iarna și nu pot circula cu mașina.
– Nu, că dacă n-au fost depistate, ce să faceți dvs.? Nu le puteți căuta.
– Bun și ce e de făcut în acest caz?
– Trimiteți mail către reclamatii@dpd.ro și vi se va răspunde în cel mai scurt timp.
– Mi se va răspunde referitor la ce? La problemă sau la soluționare?
– La ce doriți dvs. Bună ziua.

Dau mailul de mai jos, nervos. Câtă răbdare să mai am?

Pe 28, mă ai uit să verific AWB-urile alea, să vedem ce se mai întâmplă. În astea 3 zile, 26, 27 și 28 nu am primit niciun răspuns la mail.

Și ce să vezi? Pe data de 28 coletele au fost retrimise la expeditor, deoarece eu le-am refuzat la primire.


Când nu am niciun mesaj pe telefon, niciun apel, niciun răspuns la mail. Nu le-am primit. Asta la ora 7 și 5 minute dimineața. Când ei au program între 9 și 17, după cum se vede pe site.

Adică mi se dă de înțeles că a venit un curier la mine în afara orelor de program, în jur de ora 7 dimineața, iar eu am refuzat de primire. Interfonul merge, îl aud și pe balcon fiind (cine dracu ar sta pe balcon la 7 dimineața, să se uite după curier, poate-poate o veni.)

După ce-am luat legătura cu expeditorul, mi s-a spus că foarte mulți clienți au avut această problemă și nu li s-au livrat coletele, iar după 2 săptămâni au venit retur, la expeditor. M-au asigurat, alături de mulțe scuze, că luni, pe 2 decembrie, îmi vor sosi anvelopele, cu alt curier. Azi este 2 decembrie…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.