De unde iei piese auto de calitate?

Vorbeam azi de avântul tehnologic. Îmi aduceam aminte cum acum 10 ani dacă aveai cameră foto la telefon erai ciumegul pământului. Și cum acum 7 ani abia apăruse Nokia 6230i, de costa 13.000.000 la abonament. Ceva de speriat. Și azi, avem camere de 41 mpx la telefoane, filmare 4K, televizoare de 4 mm grosime, ecrane flexibile, SF-uri din filmele vechi.
Și tot vorbind așa am trecut pe lângă un magazin de piese auto. Era magazinul ăla deschis aproape non stop. De peste 10 ani, de la 7 dimineața la 11 noaptea, era cineva înăuntru. Doamne, câte piese de Dacia n-am luat d-acolo… Era duminică după amiaza și-mi trebuia cine știe ce bride, de gât de lebădă pentru carburator? Bujii? Nimic mai simplu! Mergeai 5 minute pe jos, sau 2 minute cu tramvaiul și intrai în prăvălie. Cred c-am cumpărat atâtea piese cât să-mi fac vreo două mașini, nu una!

Acum este închis. De vreo lună așa văd că s-a închis. Totul gol înăuntru și un lacăt imens pe ușă. Mie îmi pare rău când magazinele astea cu care eram obișnuit dispar. Ca și la Piața Delfinului, în stațiile de tramvai erau două chioșcuri. Vindeau ăia de toate. Sucuri, cărți de joc, prezervative, jucărele, ceasuri și unghiere. În decembrie 2011 au pus lacăte pe ușă. De atunci nu le-a mai deschis nimeni. Și câte-odată te gândești “Bă ce bine era să fie nea Caisă ăsta aici, luam un suc… Uite vine tramvaiul și mi-e sete de mor…“. Acum se lucrează pe lângă ele, repară linia de tramvai. Nu știu dacă le-au deschis sau nu. Cred că le vor demonta, după cât șantier e toată zona.

Așa și cu magazinul ăla de piese. Era al naibii de aproape. Însă am o soluție. Magazin de piese auto online! Da, știu că sună pompos…

– Alt magazin online, mare șmecherie!

Dar chiar este mare șmecherie. Și am să vă  spun de ce. În primul rând deține o vastă hală de piese. O multitudine de piese, pentru majoritatea tipurilor de mașini. Cam peste 200.000, chiar mai mult, cine le-a numărat? Și-s piese diferite! Adică nu câte o bucată din orice. Au pe stoc destule. În altă ordine de idei, au livrare în 24 de ore. Chiar livrare gratuită, în caz în care comanda depășește suma de 399 RON! Nu există magazin mai mare pentru piese auto!
autohut-1

Și nu-ți trebuie înregistrare tâmpită pe site. Cu nume, prenume, colegi de armată, numărul de la pantofi, întrebare de securitate, e-mail, cod trimis pe telefon, scanare de iris, de zici că-i naibii ceva server NSA! Nu, aici e treaba simplă. Deschizi site-ul, cauți ce piesă vrei, o găsești, apeși pe ea și-o comanzi. Și-a doua zi te duci în spatele blocului la mașină, că-ți aduce piesa la botul calului! Și dacă în caz de Doamne ferește, nu-ți place produsul, că na, tu voiai fișe de distribuție albastre, de tuning și nu te-ai uitat și-ai comandat negre, standard, ai posibilitatea de-a înapoia produsele, în 10 zile. Banii înapoi! Sau schimbare de produs, ce te interesează pe tine!

Bașca oamenii lucrează și sâmbăta! Căci se știe că drumurile noastre pline de gropi nu dau dovadă de mare abilitate să-ți bușească planetarele într-o zi de miercuri. Nu nene, e sâmbătă?

Ia, groapă, sări în fața ăluia. Așa, a rămas fără planetară. Să vezi ce stă 3 zile pe bară!
gropi
Na, că aici vi s-a înfundat, gropilor. Autohut.ro lucrează și sâmbăta! Site-ul lor e chiar mișto, că am ochi destul de critici. Și mă uit la site-ul lor, e reușit!  Și dacă vreți, există posibilitatea de-a vă abona la newsletter, primind pe mail informații noi.

Și că tot am vorbit de piese auto, îmi aduc aminte de când mă duceam cu mama la serviciul ei. Lucra la Automecanica, era contabilă. Și când mă plictiseam de stat pe lângă ea, cu nasul în acte și hârtii, mă duceam în curte, să văd mașinile. Mii de piese, rulmenți, roți, camere dezumflate, biele, volane, diverse! Și cum eram tot timpul cu întrebări despre ce face aia, ce face ailaltă, un mecanic șef mi-a promis ceva. Că de fiecare dată când trec p-acolo îmi dă să mă joc cu ceva. Un volan de Skoda 120. Cel mai frumos volan de-l văzusem vreodată!

Anii au trecut, mama nu mai lucra acolo, mă rog. Și după vreo 15-16 ani am trecut pe la Automecanica (ce mai rămăsese din ea). Și acolo am dat de moș Costache, parcă neschimbat. Și-a scos dintr-un fișet vechi, ruginit și prăpădit… volanul de Skoda!

– Dacă îți puneam de-o parte an de an câte o piesă, două, acum aveai mașină nouă…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.