Pisicile își bat joc de munca ta!

Am două pisici, după cum, unii dintre voi știți. Kittie și TC. Pisicuță și motănel. Le am de 9 și 10 ani. Însă de data asta, nu voi spune cât de mult țin la ele, ci vreau să le dau în gât. Pentru că, nesimțitele, doarece sunt niște nesimțite cu acte în regulă, merită să fie arătate cu degetul.
Nu înțeleg cum naibii de uită brusc să-și facă nevoile în litieră a doua oară. Adică folosesc lădița de nisip, apoi, mirosind că e “treabă necurată” p-acolo, își fac nevoile pe lângă. Treaba mică, slavă Domnului că nu le-a apucat și cufureala pe lângă lădiță, să-mi umple baia de Nutella…

De fiecare dată când le fac curat, ceva straniu se întâmplă. Parcă-n dușmănie se duc și se ușurează în nisipul proaspăt.
– Pisică, te-ai golit de vezică acum 3 minute, tâmpito! Abia ți-am pus nisip nou și te-ai dus să-l uzi. Ai o vezică de schimb, ținută special pentru ocazii speciale, de tip “nisip nou, hai să-l udăm”?
– Miau!

Cu cine să vorbeți mă? Ce să-i explici pisicii că ce face se numește… cum să-i zic? Nesimțire, dușmănie, în ciudă? Cum?

Azi mi-au pus capac și m-am hotărât să arăt lumii ce vaci țin în casă. Da, piscile mele sunt niște vaci. Descălțate, că nu poartă obiele. Ajung acasă, uitând să le iau nisip. Evident, făcuseră pe jos. Apucă-te și spală în baie, dă-le cu ceva lămîie, cică se sperie de miros, împrospătează în incintă etc. Le pun nisip nou. Jumate de pungă, 3 kilograme.

Imediat cum am ieșit din baie, ele au intrat. Și s-au dus ambele, în același timp, să se ușureze.
– Miau, ce bine-i!
– Nispul e nou, abia schimbat! Chiar acum te tăia?
– Miau, miau, miorlau!

Le-am lăsat în pace. Să mă cert cu ele că-și fac nevoile? Așa muușt am decăzut? Așa am ajuns?

După o oră m-am dus și eu la toaletă, deh, ca omul. Și ce să văd? Lădița de nisip răvășită, plină de urme, iar pe jos, unde abia se uscase după ce spălasem… O baltă proaspătă de pișulică!
Le-am luat pe amânmdouă și le-am băgat cu botul acolo. Credeți c-au înțeles ceva? Nici pomeneală, toată seara m-au scuipat cum mă vedeau.
Să le aud mâine dimineață cum cerșesc mâncare. Ciuciu băi! Vă țin închise în baie, fără mâncare, fără apă, până s-o îndura careva să vă dea drumul d-acolo. Nu mâncați și nu beți apă, nu aveți ce să eliminați, nu? Rezultă un stăpân fericit că nu trebuie să rânească iar după voi!

funny-cat-photo

Comments

comments

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.