Poante de șantier

Se dă filmulțul de mai jos. De privit cu mare atenție. Și de râs, căci e comic “frumos, elegant, cât de cât“.

Droguri băi nene. DJ Drogu Cimentel la platane! Alături de DJ J.B. Pepsi cu “grefuit“. Câtă eleganță, câtă dexteritate, ce ritm înverșunat, ce prezență scenică!

În mod sigur, filmul, de pe la începuturile Youtube-ului românesc, a mai fost văzut de câțiva dintre voi. Însă eu până acum nu l-am văzut. Și-s sigur de asta, deoarece dacă am fost în stare să-mi amintesc de Bottom Feeders de la Smut Peddlers, sigur îmi aminteam și de DJ Drogu Cimentel!

Și cu ocazia asta, îmi aduc aminte de faza cu Costin și schimbatul tabloului electric. Pe vremuri, fiind la gagică, într-o dimineață se oprește curențul. Pe hol contorul se topea. Adică plasticul ăla în care erau înșurubate siguranțele începuse să se topească pe perete în jos, iar p-acolo erau numai flăcări. Știu că l-am spins cu niște cârpe, căci nu aveam extintor în casă.
L-am sunat imediat pe Costin, alt electricin nu cunoșteam.
– Băi, vino repede că a ars tabloul de siguranțe!
– Hai că-n 2 ore sunt la tine!
– Acum mă, urgent.
– Nu vin eu din Tei până la tine mă în 2 ore că abia m-am spălat și nu ies cu părul ud.
– Sunt pe Ștefan cel Mare, la Ioana.
– Hai că vin.

A ajuns după vreo 5 ore omul. Că a mai zăbovit nițel, a mai ascultat niște muzică, a mai lipit nuș ce drac de fire, mă rog, iordane d-ale lui.
Ajunge omul, se uită la tabloul de siguranțe și-l apucă râsul.
Toate siguranțele erau mari. Dar mari nene. Și la 5 din 6 aveau pusă liță groasă de la un cap la altul al siguranței. Adică alea nu se ardeau decât de la fulger direct! Sau dacă băgai în priză vreo 50 de scule industriale și o betoniera profesionala.

Ne ducem sus la contor și s-apucă ăsta iar să râdă. Tot siguranță d-aia fuzibilă (parcă așa îi zice), cu ditamai cablul pus în loc de liță.
Și se apucă să demonteze siguranța aia principală.
Uitându-mă la tabloul ăla mare (de pe holul blocului), văd că mai are jos de tot, separat de cele pentru fiecare apartament în parte, încă două siguranțe. D-alea mai mari, mai ciudățele.
– Ce-s astea coane?
– Siguranțele de 380 de volți!
– Și ce fac alea?
– Păi îți mențin voltajul la 220, din 380!
– Păi de ce avem 380 de volți?
– Pentru că la construirea blocului s-au folosit betoniere și alte unelte industriale. Care funcționează pe 380 de volți.
– Și astea nu se schimbă?
– Ba da, dar foarte rar. La astea nu se umblă de regulă niciodată!
– De ce?
– Păi dacă se face scurt aici la una din ele, lași cartieru-n beznă!

De atunci, Costin a mai schimbat vreo 3 tablouri de siguranțe. Unul la mine, unul la un prieten comun și altul la o prietenă. Asta din ceea ce știu. Chiar, să-l chem să le schimbe și la garsonieră? Căci data trecută când aveam de schimbat un bec l-am chemat pe Cristi. Și nu că mi-era mie lene, însă nu mă mai pot sui pe taburet. Mi-e tare frică să nu se rupă cu mine!

Under_Construction_by_grosh

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Slăbitul prin… hipnoză!

Tentativa de a scrie a doamnei Spanac. O dimineață obișnuită la muncă, trezită de la ora 5 și un sfert...

Cea mai bună termoizolație de pe piață

Pentru a obține o termoizolație foarte bună dar și pentru a înfrumuseța zidurile interioare și exterioare ale unei clădiri, TechStone...

CATE CEVA DESPRE PRIETENIE SI DRAGOSTE!

Barbatul si femeia se pot înțelege, important e sa se iubeasca. Din pacate, prea des folosim conceptele de ,,prietenie" si...

Close