Poți intra în mintea unui om prin intermediul emoțiilor

Adrian Mazilu este un tânăr om de afaceri care are un succes enorm în tradingul online. “Una dintre cele mai bune metode de a intra în mintea unei persoane este prin intermediul emoțiilor” – acesta este principiul pe care Adrian Mazilu și-a clădit întreaga carieră în vânzări. El pleacă de la premiza că nimic nu este mai important decât să stabilești foarte rapid un raport între sine și client și făcându-se această legătură, va avea șanse foarte mari să-și conducă interlocutorul acolo unde dorește.

Managmentul emoțiilor reprezintă cheia succesului de care se bucură Adrian Mazilu, el știind să asculte și să-și plieze atitudinea după fiecare client, să-i prezinte oferta într-un mod unic și personalizat nevoilor acestuia. El e ghidat de ambiție și de dorința de a realiza lucruri mărețe, încă din facultate începând să practice meseria de vânzător. A ajuns foarte repede la concluzia că arta vânzării îi aducea beneficii atât pe plan profesional, cât și personal.

Fiind agent de vânzări într-o societate de investiții financiare, trebuind să facă un singur lucru: promovarea și vânzarea serviciilor companiei potențialilor investitori. Promova servicii care erau considerate sofisticate la vremea aceea, iar domeniul “piețe de capital” era asociat cu incertitudinea si riscul financiar, la începutul lui 2009.

Deși părea dificil la început, a simțit din prima clipă că aceasta va fi profesia pe care o va urma tot restul vieții lui. A înțeles că pentru a-și vinde produsul, va trebui să ajungă la sentimentele clientului, să-i creeze o nevoie imperioasă, iar apoi să-și întărească spusele prin argumente logice, apelând și la raționamentul interlocutorului. E important să facă o vânzare pe înțelesul clientului, să vorbească aceeași limbă, să-i descopere nevoile și valorile personale. Numai așa îl va asculta și va putea lua în considerare ceea ce voia să-i vândă.

Mizând pe acest principiu, a reușit să depășească targetele impuse, a ajuns să urmărească training-uri de vânzari, să studieze cărți de specialitate și să-și lărgească orizontul de raportare. A avut o evoluție rapidă, iar nume precum Grant Cardone sau Zig Ziglar l-au inspirat în drumul său spre succes. Adrian Mazilu e în primul rând un excelent vânzător, iar restul ramificațiilor profesionale reprezintă rezultatul acestei științe.

Azi are un parteneriat pe piața de capital din România, conduce o echipă de aproape 100 de oameni și zilnic își face timp să-i învețe ceea ce el a însușit în timp, arta vânzării. Un lider adevărat trebuie să înțeleagă sistemul de valori al oamenilor cu care lucrează, abia apoi să-i inspire și să-i convingă să-l urmeze. Acesta adoră ceea ce face și dorește să aducă tradingul online la cote maxime. El știe să mobilizeze oamenii, vibrând alături de ei, să-i determine să lucreze împreună, depășind adversitățile care se pot ivi, ca să atingă împreună același țel.

Sigur, a conștientizat reticența publicului românesc rezervele oamenilor față de piețele de capital, tocmai de aceea a ales o nouă abordare de a-și prezenta sistemul financiar dintr-o perspectivă mai puțin sofisticată. A susținut seminarul “2015 Year Outlook” în ideea familiarizării și educării publicului în tradingul online. Trăim vremuri în care ignoranța sau lipsa de reacție pot duce la colaps financiar. Nu ne mai permitem să spunem “nu ne interesează”, deoarece suntem direct afectați de evoluția piețelor financiare. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina lui Adrian Mazilu pe LinkedIn.
6505401

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.