Poveste de dragoste

Să vă povestesc o frumoasă poveste de dragoste? Că tot mi-au zis niște femei că habar n-am ce e ăla simțământ, iubire, sentimente, cățeluși, floricele roz și zâna Măseluță.

Așa că voi spune o poveste, sper eu, frumoasă.

Când se trezi dimineața, Martha întinde mâna către perna lui. Voia să-l atingă, așa făcea în fiecare dimineață. Se culca în brațele lui iar dimineața când se trezea voia să fie primul lucru pe care-l vede când deschide ochii. Numai că de data asta el nu era acolo. Locul lui era rece, ca și când era plecat demult. Martha deschise ochii mari și se uită în cameră. El nu era de găsit. Totuși ușa către balcon era întredeschisă. Se auzeau pescărușii și vuietul mării. În rest era liniște.
buchetEl lipsea! Pentru prima dată când lipsea fără să spună nimic. De obicei când pleca devreme o trezea c-o sărurate. Azi însă nimic.
Gânduri negre puseră stăpânire pe Martha. Ieși pe balcon cum era îmbrăcată. Într-o superbă cămașă de noapte roze, ce semăna cu niște buchete de mireasa, cu avusese la nuntă.

Balconul era plin de flori. Martha nu văzuse atâtea flori la un loc niciodată. Poate pe câmp, își aducea aminte vag din copilărie. Da, câmpul de flori din spatele casei. Doar acolo văzuse mai multe flori. Se trezi repede din amintiri. El lipsea. Balconul doldora de buchete trandafiri și aranjamete florale, cum ar fi acești crini, iar el lipsă.
– Vai, dacă m-a părăsit? A lăsat florile astea ca bilet de despărțire?

Gândul acesta nu-i putea da pace deloc. Se lăsă moale pe scăunelul de pe balcon. Nimic nu prevestea totuși acest gest necugetat. nu se certaseră demult, erau, zicea ea, fericiți. Și touși, el avusese inima s-o părăsească? După 20 de ani de când erau împreună, el o lăsale? Pentru cine? Erau zi de zi împreună, știa ce face și cu cine se vede zilnic.
– Nu! Exclus! își spuse Martha. Îl cunosc. Nu m-ar părăsi așa, poate i s-a întâmplat ceva? Doamne Dumnezeule, să nu fi căzut peste balcon când aranja florile aici?
Se uită peste balcon și-l văzu…

Soțul ei înota liniștit în piscină. Când o văzu la balcon îi trimise bezele chemând-o lângă el… Lângă piscină era și o frapieră c-o sticlă de șampanie pusă la rece.

poolDacă și voi doriți să aveți parte de-o poveste de dragoste asemănătoare, e mai simplu decât credeți. Floraria Mobila e doar la un click distanță!

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.