Ce-ți dorești de Crăciun?

Ghidușii de la iLUX nu se lasă! An de an mă implică în câte o chestie la care nu pot să-i refuz. Anul acesta mi-au dat ca temă “Cadoul perfect pe care-l poți oferi cuiva, încât să se considere ca făcând parte din familia ta“? Sună pompos, însă e simplă treabă. Ce cadou ai da unui prieten încât ăla să te considere frate bun? Cheia de la pivnița de vinuri și jumate din contul meu bancar (care acum deține vreo 5 euro – o avere în Banghadesh)!

Așadar, ce mi-ar plăcea să dăruiesc? De parcă eu aș fi peștișorul de aur… Cine-a mai văzut pește care nu știe să înoate dar face pluta mai ceva ca foca?

1) Sănătate pentru cei din jur. Adică rude, prieteni, apropriați. Și pentru mine, nu zic nu. Pentru toată lumea. Să plesnim de sănătate. Că parcă ne-a ajuns de boli și alte porcării deloc fericite.
2) Pace. În lume? Mai degrabă la noi în țară. Să n-avem probleme nici cu rușii, nici cu NATO, nici cu talibanii, sau ISIS sau ce alte grupări de descreierați or exista.
3) Fericire.

Ce înseamnă fericirea? Pentru fiecare om e ceva diferit. Fericirea este și răspunsul la celebra întrebare “Ce-și doresc femeile“. Pentru mine ce-ar însemna fericirea?
Lipsa grijilor în primul rând. Să nu-mi fie teamă de ziua de mâine, ori că Doamne ferește s-a mai dat vreo bombardea pe undeva, ori a mai ars vreun club, ori că n-am bani de lapte și pâine.
Independența financiară. Dacă vreau mâine să plec în excursie la munte, să pot pleca, iau rucsacul în spinare și plec. Să am bani pe card pentru astfel de escapade. La fel și dacă vreau să plec în Insulele Azore. Nu-i bai, n-aș pleca săptămânal, ci o dată pe an, deci se exclude un cont ca al lui Țiriac.
Să-mi iau carnetul de șofer. Una dintre dorințele mamei înainte de-a ne părăsi. Și nici acum, după 10 ani eu n-am fost în stare să rezolv chestia asta. N-a fost timp, n-au fost bani, n-a fost tragere de inimă. Căci, repet, sunt puturos câteodată. Însă, după cum m-am vindecat de misoginie, trag speranță că mă pot vindeca și de lene.

Dar hai să vorbesc și despre niște lucruri lumești. Lucruri cu care prietenii de la iLUX mă pot ajuta. C-am auzit c-au ei ceva pile la Moș Crăciun și au cadouri de Craciun ce nu are niciun alt magazin online. Și cum cei de la iLUX devin “de-ai casei” cu fiecare sărbătoare, hai să vedem ce cadouri aș vrea eu de la Moș Crăciun pentru familia mea.

Dacă aș avea un prieten atât de bun încât să-l consider frate, i-aș face același tip de cadou pe care-l fac și familiei. Adică ceva care le face trebuință, și-l doresc demult și e practic. Hmmm. un televizor de 104 cm diagonala? Cui nu i-ar plăcea așa ceva? Arată-mi mie careva să strâmbe din nas la asemenea cadou. a, desigur, unii se vor simți obligați să ofere ceva la fel de scump. Însă cum eu nu prea am prieteni atât de buni încât să le ofer asemenea cadouri, hai să vedem ce ofer familiei mele, celor doi membri pe care-i pot considera “cei mai buni prieteni“.

În primul rând, deoarece tot va primi tata cadou două ceasuri, o cutie ceasuri WindRose. O cutie pentru 10 bucăți, exact câte ceasuri are tatăl meu în mini-colecția sa. Și cu stau înșirate pe capul patului, o astfel de cutie i-ar veni de minune. Cred că este unul dintre cele mai frumoase cadouri (fizice) pe care i-l pot oferi. Nu că m-ar iubi mai mult pentru un cadou, însă știu că i-ar plăcea enorm o astfel de cutie. M-am apucat eu să-i fac una “în casă“, dar mi-e rușină să stric internetul cu asemenea poză oribilă. Dar gestul contează. Asta cred că a zis-o un zgârcit când a oferit prima pereche de ciorapi…

Pentru soție e mai greu. Că are de toate. Și bijuterii… a, pardon. Nu are. Îi lipsește un lănțișor de aur. Da, e singura chestie pe care n-o are nici până în ziua de azi. Însă nu găsesc așa ceva în magazinul lor virtual. Atunci, un portofel plic Crotal.
portofel-piele-crotal
Asta deoarece al ei, o imitație ieftină de piele, s-a deșirat, rupt și arată ca un bocanc trecut prin două războaie mondiale, o revoluție și două mineriade. Nu-i frumos să-ți lași soția cu asemenea gioarsă! În rest, pentru nevastă… Un ditamai depozitul de pantofi (există femeie care să nu aibă mania asta cu 20-90 de perechi de încălțăminte?), precum și sănătate. Unde aici trec dorința ei de-a slăbi vreo 30 de kile în 2 luni, totul natural, sănător și ireversibil. Aia minune nene! Să mi se subțieze nevasta-n talie, așa, cam peste noapte. Să mă trezesc dimineața cu slăbătura lângă mine. Ha, ce față aș face?

globIar pentru mine? Ceva ce-mi doream demult. Un glob-bar Galileo. Ca să-mi aranjez sufrageria în stil. Că și-așa e plină de cărți. Și cu globul acesta pământesc, cu o sticluță de tărie și niște pahate, va fi cadoul perfect pe care mi-l pot oferi. Vă dați seama cum va arăta sufrageria când voi invita un partener de afaceri? Nu știți, este Parcă văzusem prin Dallas, în biroul lui J.R. Ceva frumos, mai mare dragul să te invit acasă la mine și să-ți spun:

– Uite, daca ma consideri ca fiind parte din familia ta iată cu ce cadou de Moș Crăciun poti sa-mi demonstrezi!

Voi ce v-ați dori de Crăciun? Sănătate, fericire, bani, portofele? Sau vreo vilă în Corbeanca și pinul de la cardul lui Becali?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
I’m happy!

Azi, cu toate că-i o zi de marți, eu sunt bucuros. Și după cum spunea Stimpy: - Happy, happy, joy,...

Ce ar face Creangă?

Fiind noapte (deja e dimineață), am stat de m-am gândit la unele întrebări tâmpite. De exemplu, ce-ar face acum Creangă...

Gândacul robot

Nu mi-e rușine s-o spun, însă am o frică teribilă de gândaci. Vorbesc de acei gandaci de bucătărie, de cei...

Close