România, țara lui “Scapă cine poate”!

În umră cu puțină vreme Legea nr. 169/2017 permitea eliberarea unor deținuți. Care nu au așteptat mult și și-au dat în stambă. La 3 zile după eliberare unul s-a reapucat de furt, altul a ucis un om, iar altul și-a (re)violat mama, faptă pentru care intrase la pârnaie de la început.
Acum, avem o criminală în metroul bucureștean. O dezaxată (deoarece așa se poate cataloga această persoană) a împins în fața metroului la Costin Georgian o femeie. Aceasta s-a ferit și-a scăpat ca prin urechile acului să nu cadă pe șine. S-a dus așă la poliție și-a descris cu lux de amănunte ce i s-a întâmplat. Mai trec câteva zile și aceeași femeie împinge o altă tânără în fața trenului la Dristor 1, ucigând-o.
Apoi se face nevăzută pe scări, ieșind din stația de metrou. Pe larg, aici.

România a ajuns țara din scapă cine poate. Ziceam mai demult că lipsa poliției în metrouri se va vedea. sincer, mă gândeam la o bombă între unirii 1 și 2 în orele de trafic intens. 8-9 dimineața și 5-6 seara. Nu-mi spuneți că am o minte bolnavă, am văzut ce s-a întâmplat în alte țări.

Poliția s-a lăsat așteptată. În metrou nu există forțe de ordine. În fiecare garnitură (nouă) de metrou există 2 paznici. E bine, însă nu suficient. Desigur, nu există graffitti în metrou, nici geamuri zgâriate sau mizerie aruncată pe jos. Însă când e meci și metroul se umple de suporteri care urlă în cor și țopăie la unison, acești paznici nu pot face nimic. Cu ocazia acestei crime, poliția va patrula peroanele de metrou. Să vedem numărul de polițiști care vor face această patrulare, precum și timpul în care se va desfășura această acțiune. Deoarece tare cred că după vreo 2-3 săptămâni în care nu se va întâmpla nimic, poliția îți va retrage agenții deoarece au alte chestii de făcut.

Dacă ar fi să ne luăm după modelul american, aș da legea ca orice cetățean să poată obține permis de port armă. Un motiv pentru care m-aș muta și mâine în Texas. Criminalitatea a scăzut, deoarece nu știi cum ăla de vrei să-l faci la buzunare te împușcă. Existau guri rele care prevedeau un nou Vest Sălbatic, în care oamenii se împușcau pe străzi mai ceva ca-n Siria și Fâșia Gaza la un loc. ceea ce nu s-a întâmplat, ci din contră.

Tot după modelul american, metoda implementată de Rudy Giuliani de reducere a infracționalității, a dat roade. Poliție care să amendeze orice neregulă. Pe această temă, un articol absolut superb, citiți aici. La noi s-ar începe foarte bine ceva de genul acesta cu amendarea taximetriștilor, după cum am descris cu lux de amănunte, în acest articol.

Și uite așa vom avea și străzi mai libere, trafic fluid, mai puține accidente rutiere. Atâta vreme cât există poliție pe străzi, să patruleze, nu să stea la birtul din colț de unde să-și ia “partea leului” în fiecare seară de joi, după ora 22.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.