Știre senzațională: Mătușa lui Bendeac a fost concediată!

Hai c-am trăit s-o văd și pe asta. O știre de ultimă oră prezintă drama mătușii lui Mihai Bendeac. Aceasta a fost concediată de CNADNR (Compania Nationala De Autostrazi Si Drumuri Nationale din România), deoarece a fost găsită vinovată de erori de execuție ale autostrăzii Sibiu-Orăștie. Sursele (care dracului de surse???) relatează că Renata Bendeac avea un salariu de 17.000 lei lunar.

În mare asta e știrea. Nimic senzațional aici, de altfel. Și din câte văd eu, cam e un fals știrea asta…

Hai să vedem cum am ajuns la concluzia asta: Pe femeie o cheamă tot… Bendeac?
Cum naibii vine treaba asta? Eu nu-mi dau seama. Cu toții avem mătuși, dar niciuna nu are același nume de familie ca și noi. Deci șansele ca pe o mătușă a lui să o cheme tot Bendeac sunt mici. Poate dacă doi frați, cu numele de familie Bendeac, au luat de soții două surori, care au luat numele soțului.

Desigur, există posibilitatea ca fetele să-și păstreze numele de familie, primite din strămoși. Însă, la un calcul scurt, acum 30 de ani (cam pe când s-a născut Mihai), cam greu să-ți păstrezi tu ca femeie numele de fată, iar soțul să și-l ia pe al tău. Trăiam în comunism și mai nimenu nu auzise de asemenea bazaconie, ca să-ți păstrezi numele de fată, iar soțul să-l ia pe al tău. Mai ales că, după spusele mamei sale, pe vremea când s-a născut Mihai, situația familiei nu era deloc pe roze. IAr atunci, cine-și păstra numele de fată împingea o șpaguță frumoasă. Desigur, nu-i exclus, însă șansele sunt mici.

Totul se poate afla simplu: ori îl întreabă careva pe Mihai care e faza, ori cercetează careva dacă la CNADNR a existat o angajată cu numele de Bendeac Renata. Și așa se observă dacă există vreo legătură cu Mihai. Părerea mea e că nu. E vreo coincidență de nume, iar “jurnaliștii” din țară au luat asta ca o “știre de senzație“.
Mihai_Bendeac

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.