Tabletă de 64 de milioane, cadou. Ce mă?

tabletaEddie voia cadou o tabletă. Dacă stai să te gândești, o tabletă e între 150 și 1200 lei. Deja aia la 1200 mi se pare scumpă. Nu vei putea face niciodată pe o tabletă treaba pe care o poți face pe un laptop/ PC. Însă tableta pe care o voia gagiul cadou costă… 6400 lei. Șaișpatru de milioane! Adică prețul a vreo două laptopuri mici și ușoare (de câteva ori mai performante decât o tabletă).
Prețul este enorm. Asta e una la mână. A doua la mână, omul o vrea cadou.
Păi dacă n-ai o rudă al naibii de bogată/ nu are nimeni o datorie morală imensă față de tine, nu vei primi niciodată cadou un produs de 64 de milioane.
Asta deoarece e prea scump. A, să fii prieten cu CEO de la Lenovo? Poți primi atunci o tablețică. Însă până atunci mai e de așteptat.
O tabletă nu e ceva de care să ai nevoie neapărat. Și-am să vă explic de ce.
Majoritatea chestiilor uzuale le faci pe telefon. Vrei să modifici o poză, chestii, faci de le laptop sau PC. Pe tabletă nu poți face toate chestiile pe care le poți face pe un laptop. A, dacă e tabletă de 1200-6400 lei, atunci le faci. Însă e prea scumpă.
Asta când un laptop office (aceleași performanțe cu o tabletă te top) costă pe la 1000 lei la mâna a doua sau 1500 nou.
Singurul neajuns este poate greutatea laptopului. În plus, tableta aia scumpă face și poze bune, are cameră de 5-8 mpx, filmare Full HD etc. Ceea ce, la un laptop nu găsești.

Mie mi-a plăcut un laptop Toshiba Portege. Ceva mic, cu diagonala ecranului de 13 inci, sub un kilogram, subțire. Păi ăla să-l ai în locul tabletei! Și-i poți instala și Windows 8.1 sau android pe el, ce OS dorești. Atâta că n-are cameră performantă și nici touchscreen.

Însă, nu am văzut mulți oameni care să aibă nevoie și de o cameră performantă și de un laptop pe care să facă editări video și animație. Și nicio tabletă din lume nu-ți poate face trebușoara asta. Pentru că, tableta are ecranul mic. Deja la 11 inci nu mai e tabletă, e ceva absolut inutil.
Dar, cel puțin, asta e părerea mea.
Vrei ceva performant? Care să aibă și cameră foto bună/ ecran mare/ android? Ia-ți un Samsung Note 4 și ai terminat povestea. Oricium îți va lua câteva luni bune până să-i prinzi toate chichițele. Însă nu ești japonez, deoarece ăia folosesc între 75% și 99% din funcțiile unui telefon.
Noi, românii, dacă folosim 30% e bine… Unii nici atât. Avem telefoane extrem de scumpe, luate în rate, dar nu le folosim decât să vorbim, dăm sms-uri, ascultăm muzică și citim mailuri. Rar jocuri.

În plus, tabletele astea n-au slot pentru sim. Adică să-ți meargă netul doar când ai un WiFi prin apropiere, sau să stai cu stickul de net înfipt în ea. Stick de net care nu de multe ori se pupă cu tableta.
Adică, dacă vrei să te distrezi cu jocuri cu masini de curse, n-ai să prea ai cum. Pentru că-s online. La fel și cu verificarea mailului. Tabletă de 64 de milioane și trebuie să-i bagi stick de net… Hai mă, serios?

Așadar, după mine, maximul pe care l-aș da vreo dată pe-o tabletă ar fi 1200 RON. Aia dacă mă dau banii afară din casă și-mi aprind trabucul cu hârtia de 500 de euro. Până atunci și mult după, la 2000 ron îmi iau un laptop care să rupă. Care să aibă tot ce vreau eu.

Voi ce cadouri din astea extrem de scumpe v-ați dori? În afară de vilă cu piscină, Lamborghini sau vrean SSC Aero…

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.